Sajtóinformáció: Jól keres a frakción a Jobbik holdudvara
A 168 Óra szerint több mint 40 milliót fizetett ki tavaly a Jobbik országgyűlési frakciója a Vona Gáborral szoros kapcsolatot ápoló Forrai Richárd érdekeltségeinek – közpénzből.
2018. január 22. 10:07

Jól keresett a frakción Sneider Tamás felesége és a párt kommunikációs igazgatójának családi vállalkozása is: a párt képviselőcsoportja 162 milliót költött, nagyrészt a Jobbikhoz köthető cégeknél és magánszemélyeknél – írja a Magyar Idők. Összesen 27,3 millió forint plusz áfa, azaz csaknem 35 millió forint értékben kötött szerződéseket tavaly a Jobbik országgyűlési frakciója a Forrai Richárd vezette Iránytű Intézettel „szakpolitikát érintő szakanyagok” elkészítésére. A számlát a képviselőcsoport támogatásából, tehát közpénzből fizették – derült ki a Magyar Idők cikkéből, amely a 168 Óra összeállítására hivatkozik.

Forrai több szállal kötődik Vona Gáborhoz; sokan az egyik legbefolyásosabb tanácsadójának tartják. Az egykori frakciótitkár 2011-ben alapította meg politikai és gazdaságkutató cégét, amely a következő néhány évben 330 millió forint összértékű megrendelést kapott a pénzügyi beszámolói alapján szinte kizárólag állami forrásból működő párttól. A közpénzből megerősített Iránytű Intézet 2012-ben felvásárolta a Jobbik lapjának kiadóját, a Magyar Hírek Kft.-t, amelynek Vona-Szabó Krisztina, Vona Gábor felesége volt az egyik tulajdonosa.

Magyar Idők, hirado.hu
  • Felvonták a nemzeti lobogót
    Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
  • KDNP: veszély fenyegeti a nemzet szuverenitását
    Simicskó István az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából írt közleményében kiemelte, a történelem sorsfordító eseményei tanulságul szolgálnak minden későbbi nemzedéknek: „szabadságunkat, nemzetünk szuverenitását ismét veszély fenyegeti."
  • Brüsszelben koszorúzott a honvédelmi miniszter
    Benkő Tibor: Magyarország ütemterv szerint halad azzal a 2024-ig megvalósítani kívánt vállalásával is, hogy a hazai összterméke (GDP) legalább 2 százalékát védelmi kiadásokra fogja fordítani.
MTI Hírfelhasználó