BBB – A Bukarest-Brüsszel botrány
Világossá vált, hogy a rasszizmus ellen oly bőszen – és többnyire jogosan – hisztériázó uniós vezéralakok egy bizonyos rasszizmus fölött szemet hunynak.
2018. január 16. 00:22

Kivégzéssel fenyegette meg állampolgárait az Európai Unió egyik tagállamának miniszterelnöke. Halálos büntetést helyezett kilátásba a demokratikus országok szövetségének egyik tagja nemzetijelkép-használat megtorlásaként.

Az Európai Unió központja néma maradt.

Brüsszel bűnrészességet vállalt egy szélsőséges rasszista politikussal. Az EU annyira elveti a halálbüntetést, hogy az Európai Unióhoz történő csatlakozás egyik feltétele a halálbüntetés eltörlése a tagjelölt országokban: sőt tagjelölt sem lehet halálbüntetést alkalmazó ország.

Akasztással fenyegetett meg a román kormányfő román állampolgárokat.

Nem rablógyilkosokat fenyegetett meg akasztással a bukaresti szerzet, hanem olyan embereket, akik vállalják identitásukat, sőt azt ki is akarják fejezni nyilvánosan, mégpedig olyan jelképekkel, amilyeneket sehol a világon nem tiltanak.

A horogkeresztért nem fenyegetett volna halállal a román politikus.

A szélsőséges román figura azt közölte, hogy aki székely zászlót függeszt föl épültre, oszlopra, azt őt magát is fel fogják lógatni büntetésül. A gyűlölködő személy ezt európai uniós tagállami miniszterelnökként televíziós nyilatkozatban jelentette ki.

Hungarofób. Azaz rasszista.

Ennélfogva a botrány nem Bukarestben pattant ki, hanem Brüsszelben. Tudniillik a rasszizmus ellen olykor hisztéria-kitöréseket bemutató EU-vezetők ezúttal némák maradtak. Azaz jóváhagyták, hogy egy európai uniós államvezető nyíltan rasszista kijelentést tegyen. Ebből a szempontból nincs jelentősége annak, hogy a romén figura közben lemondott a miniszterelnökségről.

Így is, úgy is, gyilkosságsorozattal fenyegetőzött.

Ha gyilkosságsorozattal állami vezető fenyegetőzik, akkor ez egyértelműen terrornak minősíthető. Tudjuk, hogy a XX. század harmincas-negyvenes éveiben egy nagy nyugat-európai országban az állami vezetők népirtással fenyegetőztek, és azt meg is valósították.

Terroruralmat alakítottak ki.

Ma ugyanehhez fogott hozzá egy bukaresti szerzet, és senki nem kiáltotta: állítsátok meg Arturo Uit. Nincs Bertolt Brechthez hasonló személyiség sem Erdélyben, sem Romániában, ez is sajnálatos, az azonban felháborító, hogy Brüsszelben sincs.

Brüsszel cinkos némaságot vállalt a vétkessel.

Önmagában ezért a némaságért azonnal meneszteni kell(ene) a konyakfelhőket eregető elnököt, s vele együtt lakájait is. És ki kellene tiltani az Európai Parlamentből azokat a szélsőségeseket is, akik harsány hisztériarohamokkal támadják Magyarországot a …

Miért is?

Magyar politikusok senkit nem fenyegetnek akasztással. Még az a szélsőséges sem mondott halálos fenyegetést, aki a korosodó hölgyeket „öregecskedő feleségeknek” minősítette, az arab futballistákat terroristáknak bélyegezte, 2006. október 23-án pedig viperásokat vezényelt jogszerűen demonstráló európai uniós polgárokra.

 Az Európai Unió vezérkara megbukott.

Ismét felfénylett a kettős mérce: a hivatalos magyarellenesség. A szélsőséges román figura ugyanis nem mert volna tömeges akasztással fenyegetőzni, ha nem tapasztalta volna, hogy az Európai Unió központjában immár hivatalossá vált a hungarofóbia.

Azaz a rasszizmus.

A román tévényilatkozat így nem elsősorban Bukarestben, hanem Brüsszelben robbantott ki botrányt. Világossá vált, hogy a rasszizmus ellen oly bőszen – és többnyire jogosan – hisztériázó uniós vezéralakok egy bizonyos rasszizmus fölött szemet hunynak.

Ez természetesen elfogadhatatlan.

A rasszizmusnak minden fajtáját el kell ítélnünk, vissza kell utasítanunk.

Kovács G. Tibor
megmondó
Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Szögi Lajos-emléknap
  Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
 • Az ellenzék mélységes kútjai
  Ehhez elég volt a török államfő látogatása és máris kiderült, hogy milyen fantasztikus rejtett szellemi tartalék van a magyar ellenzékben.
 • Kilépett a parlamentből… vagyis…
  Noha a Flaszterparaszt szellemi variabútorzata meglehetősen szerény: egy Lenin-képből és egy szalmazsákból áll, ezt variálja.
 • Szónok a térről
  A mai magyar baloldali ellenzéket meg a klasszikus retorikai alapfogalmakat és művelőiket persze nem illő összevegyíteni.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI