Az MSZP kitart Bangóné indulása mellett
A tisztségéből korábban menesztett Nyakó Istvánt nevezték ki ismét a szocialisták sajtófőnökének.
2018. január 9. 12:37

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Bangóné Borbély Ildikó induljon Csepelen, ám a végső döntést helyi szinten hozzák majd meg. Az viszont eldőlt, hogy február 10-én tartják kongresszusukat a szocialisták, és újra sajtófőnökké nevezik ki a Gyurcsány Ferenc DK-elnök állítólagos nyomására nemrég menesztett Nyakó Istvánt.

A jelek szerint a szocialisták némi nyomásgyakorlással akarják rávenni az Együttet a közös listára. Az MSZP elnöksége tegnap ugyanis kiállt amellett, hogy Bangóné Borbély Ildikó induljon áprilisban Csepelen, a végső döntést azonban helyi szinten hozzák majd meg – értesült a Magyar Idők.

Forrásaink azonban megjegyezték, hogy ha az Együtt az eddigieknél nyitottabbnak mutatkozik a közös listára, úgy elméletileg szóba jöhet Bangóné visszaléptetése.

Mint arról beszámoltunk: az Együttben nagy felháborodást keltett, hogy a szocialista politikus személyé-ben ellenzéki riválist kapott saját jelöltjük, Szabó Szabolcs, akinek 2014-ben közös baloldali jelöltként sikerült legyőznie Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a Fidesszel való kollaborációval vádolta meg az MSZP-t, ám azóta kiderült, hogy a szocialisták decemberben felajánlották Szabónak, hogy ő legyen a jelölt. Mivel Szabó január 2-án jelezte, hogy nem tudja vállalni az indulást az MSZP és a Párbeszéd színeiben, csak az Együtt logója alatt, a szocialisták Bangóné mellett döntöttek.

Szabó Szabolcs az Indexnek elismerte a történteket, állítása szerint ugyanakkor az MSZP nem kompromisszumra törekedett, hanem gyakorlatilag ultimátumot adott neki, amit nem fogadott el, ezért az Együtt színeiben indul majd áprilisban.

A történteket a szocialisták sem hagyták szó nélkül. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az ATV-ben úgy fogalmazott: a választások előtt 100 nappal egy középkategóriás politikusnak is el kéne jutni odáig, hogy nem akkor próbál egyeztetni egyéni körzetekről és listás helyekről, amikor már gyűjteni kéne az aláírásokat, és kész kampánytervvel kéne rendelkezni.

A politikus (jobbra) újra a médiaügyekért felelhet Fotó: Havran Zoltán

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese pedig közösségi oldalán azt írta: „értse már meg mindenki, hogy ez a felháborodás nem a kormányváltásról szól, hanem arról, hogy egy 1-2 százalékos párt hogyan akarja túlélni a következő éveket.

Ha a kormányváltás lenne a célja, akkor nem hagyná, hogy a rá adott szavazatok elvesszenek azzal, hogy nem hajlandó Karácsony Gergő mögé beállani, és mindenáron külön listát akar.”

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese arra a felvetésre, hogy kit választana ellenfelének Csepelen az országgyűlési választáson, Bangónét vagy Szabót, úgy reagált: teljesen mindegy, „jöhet bármelyik, nem érdekelnek (…), felőlem Gobbi Hilda is elindulhat”.

Az MSZP elnöksége tegnap döntött arról is, hogy február 10-én tartják meg a párt kongresszusát, amit eredetileg december elejére terveztek, de az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalások siralmas helyzete miatt elhalasztottak.

Eldőlt az is, hogy a párt sajtófőnöke újra Nyakó István lesz, akit még októberben mentett fel a munkavégzés alól Molnár Gyula, az MSZP elnöke, sajtóhírek szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök nyomására.

magyaridok.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Bayer Zsolt: A Tóth Bertalan
  Tóth Bertalan tehát megméredzkedett a nagy versenyben, méghozzá nem mással, mint Tóth Bertalannal.
 • Egy magyar hagyomány
  Nem csodálom, hogy ezt az országot nem érti senki. Nemcsak a nyelve miatt, hanem a lelke miatt sem. Itt évszázadok óta egy időben, egyszerre mindenki úgy érzi, hatalmon is van meg ellenzékben is
 • Most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
  A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó