Ilyenek voltak régen a szilveszterek
A második világháború utáni első szilveszteri Mafirt-kabaréműsorban a nézők Latabárék komédiázásán nevethettek.
2017. december 31. 19:24

A második világháború utáni első szilveszteri Mafirt-kabaréműsorban a nézők Latabárék komédiázásán nevethettek, az ötvenes években a sztahanovista dolgozók a galyatetői SZOT-üdülőben mulattak, a Gundel eleganciája a hatvanas években sem kopott meg a szilveszteri terítéknél, 1989-ben pedig nemcsak egy évet, hanem egy rendszert is hátrahagytak a pécsi éjszakában ünneplők, hogy aztán az ezredfordulón a 2000. év problémájával lépjünk a számítástechnika korszakába. Induljunk vissza az időben.

Óév búcsúztató a budapesti utcabál néhány résztvevőjével a Rákóczi úton 2000-ben (MTI-fotó: Rózsahegyi Tibor)

Táncosok a debreceni Kossuth téren rendezett szilveszteri utcabál színpadán, szintén 2000-ben (MTI-fotó: Oláh Tibor)

Tűzijáték a Hősök terén 2000. január elsején. Az évezred első napján kora hajnalban az Országos Idegenforgalmi Hivatal szervezésében lézershow-t is rendeztek, ahol két színpadon szórakoztatták különböző zenekarok az ünneplőket (MTI-fotó: Földi Imre)

Szilveszteri mulatság az ormánsági Gilvánfa kocsmájában 1989-ben (MTI-fotó: Bartos Gyula)

Vidáman, jó hangulatban búcsúztatták az óévet Pécs lakói is 1989-ben. A koccintást követően még sokan ünnepeltek a Széchenyi téren álló mindenki karácsonyfája körül (MTI-fotó: Kálmándy Ferenc)

Érsekvadkert lakosainak egy része a Bokréta vendéglőben köszöntötte az új esztendőt 1965-ről ’66-ra virradóra (MTI-fotó: Fehérváry Ferenc)

Egy kirakatrendező a BÚÉK feliratú táblát szereli fel egy üzlet kirakatában 1960 utolsó napjaiban (MTI-fotó: Pálfai Gábor)

Modellek mosolyogva pózolnak egy, az új évben szerencsét hozó szilveszteri kismalaccal 1960. december 31-én (MTI-fotó: Bajkor József)

Egy fiatal pár koccintással és csókkal köszönti egymást a Budapest kávéházban 1960. január elsején (MTI-fotó: Molnár Edit)

Palotással nyitották meg az Idegenforgalmi Beszerzési Utazási és Szállítási Rt. (IBUSZ) nemzetközi bálját 1959 szilveszterekor a Hungária kávéházban (MTI-fotó: Molnár Edit)

Gemeter Károly feleségével mulat a MOM Kultúrházban szilveszter éjjel 1958-ban (MTI-fotó: Tormai Andor)

Szilveszteri vacsorához terített asztal, jégbe hűtött pezsgővel a Gundel étteremben 1959-ben (MTI-fotó: Bereth Ferenc)

Szilveszterezők mulatoznak, italoznak a budapesti Ristol bárban 1958. január elsején, kora hajnalban (MTI-fotó: Molnár Edit)

A népviseletbe öltözött Szűcs Viktória, Molnár József és Molnár Julianna KISZ-tagok megérintik az újévi szerencsehozó malacot szilveszterkor a Sárközi Gazdaságban 1958. január elsején (MTI-fotó: Urbán Nándor)

A miskolci Avas Szálló egyik munkatársa megigazítja egy női vendég szilveszteri kalapját 1957 utolsó éjjelén (MTI-fotó: Bereth Ferenc)

A járókelők szilveszteri léggömböket vásárolnak az utcai árustól 1957. december 30-án (MTI-fotó: Fényes Tamás)

Rossz Károly, a XII/1 Épületüvegező Vállalat kétszeres sztahanovista üvegszabásza, Kónyai Kiss Albertné, Kónyai Kiss Albert, a Vörös Csillag Nyomda háromszoros sztahanovista gépszedője, a Szocialista Munka Érdemérem tulajdonosa, Krinyák Géza a Faipari Szerszámkészítő Vállalat kétszeres sztahanovista gépmunkása malaccal a kezében, Földes Iván, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője, a Népköztársasági Érdemérem ezüst fokozatának tulajdonosa, Kasztl Árpádné, a Május 1. Ruhagyár sztahanovista dolgozója és Marton Istvánné, a Papíripari Kutatóintézet munkaérdemrendes vegyésze nagy társaságban szilvesztereznek a galyatetői SZOT-üdülőben 1953 végén (MTI-fotó/Magyar Fotó: Járai Rudolf)

Fiatalok táncolnak a Budapest kávéházban szilveszter éjszaka 1952-ben (MTI-fotó/Magyar Fotó: Farkas Tamás)

Fiatalok csoportja a Budapest kávéházból jövet szilveszter éjjelén 1952-1953 fordulóján (MTI-fotó/Magyar Fotó: Farkas Tamás)

Latabár Kálmán (j3) színművész és a száz év előtti sportolóknak öltözött szereplők fellépése a Magyar Optikai Művekben szilveszterkor Budapesten, 1951. december 31-én (MTI-fotó/Magyar Fotó: Tóth László)

Koccintás szilveszterkor, a MOM-ban 1951-ben (MTI-fotó/Magyar Fotó: Tóth László)

Latabár Kálmán és Latabár Árpád és színművészek a Magyar Filmiroda Rt. (Mafirt Rt.) kabaréműsorában szerepelnek 1945. december 29-én. A Mafirt szervezésében a háború után először mutattak be szilveszteri műsort (MTI-fotó/Mafirt)

Résztvevők szórakoznak a Magyar Filmiroda Rt. háború utáni első szilveszteri műsorán 1945. december 29-én (MTI-fotó/MAFIRT)

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Beérett Lánczi András igazsága
  A Konzervatív kiáltvány jelenlegi politikai viszonyaink alapító nyilatkozata.
 • Hősies küzdelem után ezüstérem
  A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államoktól a szombati döntőben a Margitszigeten.
 • Segítség a legjobbaknak
  Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.
MTI Hírfelhasználó