Faji alapon is vizsgálják az oroszokat
Mindenkire vonatkozzon, akiről „tudni lehet vagy ok van azt hinni, hogy az illető orosz nemzetiségű vagy származású”.
2017. december 28. 16:24

Psszzt! Az amerikai szenátus faji alapon is vizsgálja az oroszokat

A lényeg: egy új jelentésből kiderül, az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága a Donald Trump amerikai elnök és az orosz kormány közötti állítólagos összejátszás vizsgálatába mindazokat is bevonta, akik „orosz származásúak vagy nemzetiségűek” lehetnek.

A részletek, mint ahogyan azt a Russia Today globális orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata jelenti:

April Doss, a szenátusi hírszerzési bizottság demokratapárti tagjainak főtanácsadója úgy határozta meg az említett vizsgálat spektrumát, hogy az mindenkire vonatkozzon, akiről „tudni lehet vagy ok van azt hinni, hogy az illető orosz nemzetiségű vagy származású”.

A The Young Turks (TYT – Ifjú Törökök) nevű médiakutatók rátették a kezüket Dosstól származó ezen tárgyú (és az RT tudósításában bemutatott) e-mailre, amelyet Doss elküldött másolatban Vanessa Le republikánus tanácsadónak.

Doss a Nemzetbiztonsági Hivatal hírszerzési-jogi részlegének volt vezetője. Ez azon három hírszerző ügynökség egyike, amelyek azt a hibáktól hemzsegő és bizonyítékok hiányától szenvedő jelentést készítették, amely az oroszoknak a tavalyi amerikai elnökválasztásba történt állítólagos beavatkozását vizsgálta.

Vanessa Le-t Mark Warner demokratapárti szenátor, a „Russiagate” egyik nagy előharcosa hozta be a szenátus hírszerzési bizottságába.

A jelentésben lévő, e tényt megerősítő száraz részletek annyira nem izgalmasak, hogy érdemes lenne olvasóink idejét ismertetésükkel elvenni, de azt a kérdést feltétlenül fel lehetne tenni, vajon mi lenne, ha az amerikai szenátus hírszerzői bizottsága más etnikumok után szaglászna, kizárólag etnikai alapon, vagy ha ezt egy „kelet-európai” ország tenné.

És persze azt is megkérdezhetnénk, vajon ezen esetben is teljes lenne a csönd a nyugati sajtóban?

Lovas István

magyaridok.hu
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó