Hazánk legfrissebb televíziója lett az Echo
Hétfő reggeltől új székházból, megújult díszletekkel és műsorstruktúrával jelentkezik az Echo TV. Az egy év alatt a nézettségét megduplázó, keresztény-nemzeti értékeket képviselő csatornán egyetlen műsor szűnik meg: a Bayer Zsolt fémjelezte Mélymagyar helyébe a vasárnaponként jelentkező Bayer-show lép. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes a székházavatón leszögezte: „Ez egy politikai televízió, ebből nem is engedtünk, nyolcvan százalékban politikai műsorokat sugárzunk.”
2017. december 5. 12:54

– Hazánk legfrissebb televíziója, egy XXI. századi csatorna kezdte meg adását tegnap, amely semmiben sem hasonlít a múlt hét végéig működőhöz – jelentette ki az Echo Televízió vezérigazgatója a csatorna új székházának tegnapi avatóján. – Magyarország vezető hír- és hírháttér-televíziója szeretnénk lenni – közölte Farkas Boglárka, hozzátéve: olyan szellemi műhellyé szeretnének válni, amely összefogja és tájékoztatja a keresztény-konzervatív nézőközönséget. – Szilárd elvek és értékek mentén működünk, és hiszünk abban, hogy ez segíti az Echo Televízió hitelességét – fogalmazott, célként említve egy szeretve nézhető csatorna létrehozását.

Szikszai Péter azt mondja, a jobboldali nézők is büszkén kapcsolhatnak ide Fotó: Mirkó István

Mészárosné Kelemen Beatrix, a csatornát működtető Echo Hungária TV Zrt. igazgatóságának elnöke az eseményen azt hangsúlyozta: nagyon kemény munka előre eltervezett eredménye a megújulás, hozzátéve, hogy a mai kiélezett versenyben a legjobbat, a legmodernebbet kínálónak van esélye a sikerre. Fontosnak nevezte, hogy a médiapalettán legyen egy olyan televízió, amely a valódi polgári értékrendet képviseli, az értékteremtés részeként említve a kultúra, a hagyományok megőrzését, majd hozzátette: a csatorna küldetése, hogy a polgári értékrendet erősítse Magyarországon, az embereket érdeklő témákat keresve, azokra valódi válaszokat adva.

– Ez egy fantasztikus létesítmény, a jobboldali nézők is büszkén kapcsolhatnak ide – érzékeltette a korszerűsítés mértékét Szikszai Péter. A vezérigazgató-helyettes, aki úgy fogalmazott, hogy „objektívek vagyunk, mint az RTL, kiegyensúlyozottak, mint az ATV, pártatlanok, mint a Hír TV és semlegesek, mint egy Soros-NGO”, azt ígérte, a vélemények hangsúlyos megjelenítése mellett továbbra is erős hírtartalommal, kétóránkénti híradóval fog szolgálni a televízió.

– Ez egy politikai televízió, ebből nem is engedtünk, nyolcvan százalékban politikai műsorokat sugárzunk – mondta. Megemlítette ugyanakkor, hogy emellett számos sportprogrammal jelentkeznek majd, de lesz például divatműsoruk is.

A májusi struktúraváltás után most egyetlen műsor szűnik meg: a Bayer Zsolt fémjelezte Mélymagyar helyébe a vasárnaponként jelentkező Bayer-show lép. Emellett nyolc új műsor indul; lesz például, amelyikben bloggerek beszélgetnek, egy másikban a médiában eddig meg nem jelenő emberek véleményét ütköztetik, de saját műsort kap a mindennapi terror, a rendszerváltás korszaka, a hét legfelkavaróbb eseménye. Szikszai Péter jelezte: a főműsoridejük este kilenc órára kerül, nem lesz többé betelefonálós műsoruk, amely szerinte rádiós formátum.

Célnak azt nevezte, hogy a csatorna hivatkozási pont legyen, megkerülhetetlen hírforrás. Itt jegyezte meg, hogy egy év alatt sikerült megduplázni az Echo TV nézettségét, de a mutató javítása érdekében nem kötnek minőségi kompromisszumot, mert nem céljuk, hogy bulvártartalom jelenjen meg náluk.

Nem hagyjuk magunkat lerázni a politikusoktól

Az autóból egy űrjárműbe ültünk. A kilövés megtörtént, fénysebességgel száguldunk – összegezte a hétfői napot Mentes Katalin, az Echo TV hírigazgatója. Hangsúlyozta, ott vannak mindenhol, ahol fontos esemény történik, és nem hagyják magunkat lerázni a televíziót bojkottáló politikusoktól. Mint mondta, az Echo nem hírcsatorna, hanem egy talktévé, de nem mondanak le az adott nap dokumentálásról, óránként adnak híreket, illetve kétóránként híradót.

– A híradó high-tech stúdiójában már hetek óta próbáltak. Minden olajozottan ment?

– Túlzás lenne ezt állítani. Az elmúlt hetekben egyszerre két helyen dolgoztunk. Hétfőig a képernyőn látható műsorokat még a régi székházból sugároztuk, de már 16:9-es képarányban. Ám ezzel párhuzamosan egy árnyékszerkesztőséget hoztunk létre, és az új rendszert használva készítettük a próbahíradót az Angol utcában. Szinte minden munkatársam két műszakban dolgozott, nagyon készültünk a tegnapi indulásra. A műszaki stáb emberfelettit teljesített: tizenhét kilométer kábelt fektettek le, csak a két stúdióban háromszáz lámpát szereltek fel. A hírműsorok műtermében kilenc kamera működik. Időnként mi is kapkodjuk a fejünket, milyen fantasztikus körülmények között dolgozhatunk. A szerkesztőségi rendszertől kezdve az utolsó berendezésig minden vadonatúj. Lényegében az autóból átültünk egy űrjárműbe. A kilövés megtörtént, fénysebességgel száguldunk.

A tévében majdnem minden munkakörben dolgoznak nők is Fotó: Kurucz Árpád

– Vadonatúj a tartalom is?

– A híradónk eddig is sok saját hírrel jelentkezett a hagyományostól eltérő feldolgozásban. Nem közlünk bulvárhíreket, nem készítünk „vérhíradót”, fő profilunk a politika, de követjük a sporteredményeket is. Ott vagyunk mindenhol, ahol fontos esemény történik, és nem hagyjuk magunkat lerázni a bennünket bojkottáló politikusoktól. Elindítottuk a Nagy pillantok című etűdünket, amely a híradós riportok legelképesztőbb jeleneteit mutatja be, a riporterünket ölelgető Demszkytől a gyónásra buzdító Gyurcsányon át a mignont vásárló Simicskáig. A híradó stábjait megdupláztuk, hogy ne maradjunk le semmiről. A technikai lehetőségeink is bővültek, ezért több lesz az élő helyszíni bejelentkezés. A tartalmi megújítás második szakaszához értünk, hiszen május óta már óránként adunk híreket, a régi célpontos stáb tagjaival elindítottuk az Informátor című oknyomozó magazint. Két bűnügyi műsorunk, a Razzia és az Újranyitott akták már most is nagyon kedvelt. Hétfőtől rátettünk egy lapáttal: több új vélemény- és vitaműsor mellett Földi-Kovács Andrea különleges vendégekkel készít hiánypótló közéleti háttérműsort, lesz délutáni szolgáltató műsorunk, és elkezdjük a Jobboldali Budapest című sorozatunkat is.

– Jobboldali Budapest? ­Demszky óta úgy tudjuk, hogy a főváros liberális.

– Ez egy mítosz, amelyet a balliberális média táplál. A műsorban konzervatív gondolkodású emberek mutatják be közösségeiket, a közéleti színtereket, a fővárost, ahogy ők látják. Elég sok konzervatív interjúalanyt és közösséget találtunk Budapesten.

– Említette az új oknyomozó magazint. A régi Célpont stábjából Losonczi Kata és Bohár Dániel az Informátort erősíti. Mennyiben más az új műsor, mint ami a Hír TV-n futott?

– Nem akartuk önmagunkat ismételni, a Célpont brandet sajnos amúgy is lejáratta a mostani Hír TV, már az oknyomozást is kiszervezték a Soros György anyagi támogatását élvező, balliberális Átlátszó.hu-nak. Az Echo TV ezzel szemben maga jár utána a témáknak. Az Informátor húszperces riportokban, átfogó témákkal foglalkozik, mint a migráció, az iszlám vallás hazai terjedése vagy Soros György magyarországi tevékenysége, de sok külföldi forgatást is szervezünk Európában, hogy bemutassuk a politikai törésvonalakat.

– Mire helyezik inkább a hangsúlyt: a hír- vagy a véleményműsorokra?

– Az Echo TV nem hírcsatorna, hanem egy talktévé, de nem mondunk le az adott nap dokumentálásáról, óránként adunk híreket, illetve kétóránként híradót. Véleményműsoraink a híradós riportokra és képanyagokra épülnek.

– Lesz breaking news az Echo TV-n?

– Felkészültünk arra is, hogy ha nem mindennapi esemény történik, megszakítjuk az adást.

– A híradózás kemény szakma. Hölgyek inkább a képernyőn szoktak feltűnni.

– Általában igen, de én inkább a newsroomban és a vezérlőteremben érzem jól magam. Szeretem felügyelni a hírgyártást. Egy-egy élő kapcsolás vagy egy breaking news pedig adrenalinbombaként hat rám, és nem tagadom, hogy a híradónk új főcímétől mindig libabőrös leszek.

– Nőként nehéz egy több száz fős hírszerkesztőséget irányítani?

– Nem könnyű. Kihívás volt pél­dául, amikor tíz informatikai mérnökből és rendszergazdából álló férficsapattal szemben gyakorlatilag egyedül kellett vitáznom a híradó munkamenetének kialakításáról, de végül jól tudtunk együtt dolgozni. Az Echo TV-ben egyébként majdnem minden munkakörben dolgoznak nők, közép- és felsővezetői pozícióban is.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Hollandia „drogállammá” vált egy főrendőr szerint
  A kábítószer piaca párhuzamos gazdaságot működtet, a drogkereskedelmet felügyelő maffia befolyása pedig mindenhova elér – panaszolta nyilvánosan a holland rendőrszakszervezet elnöke, Jan Struijs.
MTI Hírfelhasználó