Lettország bezárná az összes orosz nyelvű iskolát
Az uniós demokráciát és európai értékeket nyilván vezérlő csillagként követő kétmilliós Lettország úgy döntött, hogy az ott élő, a lakosság negyed részét kitevő orosz kisebbség iskoláit bezáratja.
2017. november 2. 16:31

A demokratikus Lettország be akarja zárni az összes orosz nyelvű iskolát

Az Unió és Washington hazai lakájmédiája félóránként természetesen minden országot Magyarországhoz képest felsőbbrendűnek tekint és hirdet, de a három balti országot e balliberális „dögölj meg Magyarország” sajtó valamilyen oknál fogva külön imádja.

Nos, egyikük, az uniós demokráciát és európai értékeket nyilván vezérlő csillagként követő kétmilliós Lettország úgy döntött, hogy az ott élő, a lakosság negyed részét kitevő orosz kisebbség iskoláit bezáratja. Minek is nekik!?

Az is teljesen érthető, hogy a prostituált nyugati sajtó mindezt észre sem veszi. Miért is vegye?

Milyen csoda, hogy a lettországi Orosz Honfitársak Uniója segélykiáltással fordult a Szövetségi Tanácshoz, Oroszország parlamentjének felső házához, hogy akadályozza meg az orosz nyelvű iskolák bezárását ebben a balti országban.

Viktor Guscsin, az orosz közösség lettországi koordinátora Moszkvában elmondta, hogy „Lettország politikai döntést hozott az orosz nyelvű iskolák bezárására, amely érint egy 1789-ben nyílt iskolát is”. Hozzátette: „Ez egyet jelent az orosz közösség kiiktatásával, ami az ukrán példa követése, és sajnálatosan nőni fog azon fiatalemberek száma, akiknek oroszellenes érzései alakulnak ki”.

Arra kérte a Szövetségi Tanácsot, hogy biztosítson számukra politikai támogatást.

A lettországi orosz közösség képviselője az orosz parlament felsőháza külügyi bizottsága elnökének egy 84 szervezet által aláírt nyilatkozatot adott át. E szervezetek – amelyek a lettországi nyilvános szervezetek tanácsának részét képezik – szintén felhívják az Európa Tanácsot, az EBESZT, az Európai Parlamentet és az ENSZ-t, hogy állítsák le a lett hatóságok ezen lépéseit.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
    Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
MTI Hírfelhasználó