Lettország bezárná az összes orosz nyelvű iskolát
Az uniós demokráciát és európai értékeket nyilván vezérlő csillagként követő kétmilliós Lettország úgy döntött, hogy az ott élő, a lakosság negyed részét kitevő orosz kisebbség iskoláit bezáratja.
2017. november 2. 16:31

A demokratikus Lettország be akarja zárni az összes orosz nyelvű iskolát

Az Unió és Washington hazai lakájmédiája félóránként természetesen minden országot Magyarországhoz képest felsőbbrendűnek tekint és hirdet, de a három balti országot e balliberális „dögölj meg Magyarország” sajtó valamilyen oknál fogva külön imádja.

Nos, egyikük, az uniós demokráciát és európai értékeket nyilván vezérlő csillagként követő kétmilliós Lettország úgy döntött, hogy az ott élő, a lakosság negyed részét kitevő orosz kisebbség iskoláit bezáratja. Minek is nekik!?

Az is teljesen érthető, hogy a prostituált nyugati sajtó mindezt észre sem veszi. Miért is vegye?

Milyen csoda, hogy a lettországi Orosz Honfitársak Uniója segélykiáltással fordult a Szövetségi Tanácshoz, Oroszország parlamentjének felső házához, hogy akadályozza meg az orosz nyelvű iskolák bezárását ebben a balti országban.

Viktor Guscsin, az orosz közösség lettországi koordinátora Moszkvában elmondta, hogy „Lettország politikai döntést hozott az orosz nyelvű iskolák bezárására, amely érint egy 1789-ben nyílt iskolát is”. Hozzátette: „Ez egyet jelent az orosz közösség kiiktatásával, ami az ukrán példa követése, és sajnálatosan nőni fog azon fiatalemberek száma, akiknek oroszellenes érzései alakulnak ki”.

Arra kérte a Szövetségi Tanácsot, hogy biztosítson számukra politikai támogatást.

A lettországi orosz közösség képviselője az orosz parlament felsőháza külügyi bizottsága elnökének egy 84 szervezet által aláírt nyilatkozatot adott át. E szervezetek – amelyek a lettországi nyilvános szervezetek tanácsának részét képezik – szintén felhívják az Európa Tanácsot, az EBESZT, az Európai Parlamentet és az ENSZ-t, hogy állítsák le a lett hatóságok ezen lépéseit.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó