Halloween-delírium
A liberalizmust nem lehet lerombolni, mert a liberalizmus maga a rombolás.
2017. október 30. 12:59

„Puha hatalom” – így hívják a szakirodalomban azt az erőteret, amelyet Hollywood - és a jelképes Hollywood - alakít ki a földkerekségen. A „soft power” jellegzetessége a halloween-delírium is, amelyet csak az utóbbi években zúdítottak rá Közép-Európára.

Sajnos, eredményesen.

Óriási médiaapparátussal szellemi intervenciót hajt végre a földkerekség nagy részén a pénzügyi oligarchia. Hamis „ünnepét” olyan térségekre is ráerőlteti, amelyeknek semmi közük az adott alkalomhoz, idegen tőlük a bornírt rajongás.

Az agyakat foglalják el.

Egyelőre!  Ugyanis az akció a földerültet elfoglalását célozza. Az elhülyített ifjú társadalom ugyanis idővel nem veszi észre, hogy az elődöktől örökölt táj is idegen kézbe kerül fokozatosan. Az elzsongított agy szinte örömmel adja át idegeneknek az évszázadokon át vérrel védett országot.

A korrupcióval kezdődik.

Idehaza „privatizációnak” hívták az országeladás első mozzanatát. Szélsőséges „politikusok” hatalmas vállalatokat kótyavetyéltek el – igaz, ők maguk közben dúsgazdaggá váltak. Ma luxusvillában élnek, külföldön is van dácsájuk, jelentős bankbetétjük. Egyikük egy nagybank leánybankjának felügyelőbizottságában zsíros jövedelmet húz.

Egy kommunista vezérelt.

A „rendszerváltásnak” nevezett akció kezdetén ugyanis a kommunisták szalonképtelenek voltak. Kiselejtezni akarta őket a pénzügyi oligarchia. A kommunisták igazolni akarták, hogy ők már „megjavultak”, már lelkes kapitalisták lettek. Megfelelés-kényszerben voltak.

Egy „liberális” lett a társ tettes.

A liberalizmus egy külföldről irányított belső felforgató akció. Korrumpált „politikusok” hajtják végre, hamis propagandajelszavak sulykolásával indítva. „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ez az egyik szlogen, amelyet ismételhetnek, még a térfigyelő kameráknak is nyilatkozva.

„…és a nyugdíjemelés, na ezt akarjuk!”

A populizmus is a felforgatók fegyvertárában van. Fontos jellemzőjük az általuk köztársasági elnöki posztra erőltetett szerzet vallásos imádata. És miközben a vallás kigúnyolását végzik, egy szélsőséges szekta gyűjtögeti nékik a jelölő cédulákat.

A sajtó megkaparintásával kezdték.

És a legnyilvánvalóbb országeladás az energiaszektor átengedése volt. A teljes áramszolgáltató vállalategyüttest – azaz a teljes országterületet beterítő hálózatot külföldi kézbe kótyavetyélték. Emellett a fontos erőműveket is idegen kézbe lökték.

Ekkor még nem volt jelen a halloween-delírium.

Az első hamis ünnepük a valentin-hisztréria luftballonjaival puffant bele a térség életébe. Ennek még ellenállt a civil Magyarország a Bálint napi Balassi-fesztivál megszervezésével, de a pénzügyi oligarchia pénztőkefölénye értéket rabolt el a haza szellemi-tőkefölénye kárára.

A zsongítás azonban nemcsak a hamis „ünnepekkel” zajlott.

A 95 százalékban elfoglalt sajtó – benne az elektromos sajtó – naponta, sőt óráról órára terjesztette a tengerentúlról diktált populista böffentéseket, állította fénybe a krumplifejű celebeket, gügyögte az infantilis „bölcsességeket”, rombolta az új nemzedékeket.

A liberalizmust nem lehet lerombolni, mert a liberalizmus maga a rombolás.

A halloween-delírium újabb kényszerzubbonyt húz a közép-európai térség hétköznapi szellemi életére. Fiatalokat zsongít el, azt a nemzedéket, amelynek később kellene megvédeni a hős vértől ázott arany mezőket, a könnytől áradó ezüst folyókat.

Az elhülyített generációknak azonban eszük ágában sem lesz ellenállni.

A fiatalokat szarvon kötött marhákként hajtják a liberalizmus mészárszékébe – hogy az akkora már a feledés homályába lökött Pázmány szavait parafrazálva idézzük. Másodrangú emberekként a pénzügyi oligarchia boldog áldozatai lesznek.

Fizetik a kamatokat, a fölsrófolt rezsit.

Elfelejtik, hogy férfiak vagy nők, így a gyermeknemzésről – s főleg a gyermeknevelésről – eleve lemondanak. Kiürítik az országot – átengedve a területet a pénzügyi oligarchia által betelepített idegeneknek, akik „leszaporodják” a honos nemzeteket a térségben.

És a nagy média is segíti – saját kulturális műsorok létrehozására szellemileg alkalmatlan gyülekezetként - a halloween-delírium zsongító térfoglalását.

Kovács G. Tibor
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó