A kormány válaszolt Szél Bernadettnek
A kormány részletes választ küldött Szél Bernadettnek, miután az LMP képviselője letagadta a Soros-terv létezését - jelent meg a kormany.hu oldalon szombaton.
Utoljára frissítve: 2017. október 28. 13:25
2017. október 28. 12:33

Az írásos válasz tartalmazza a milliárdos bevándorlást segítő javaslatait és az ezt tükröző uniós döntéseket, és kitér arra is, hogy az LMP támogatta ezeket Brüsszelben - írták.

Szél Bernadett még szeptemberben közérdekű adatigénylést kért a kormánytól.

A Szél Bernadettnek küldött levélben a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta, Soros György a bevándorlással kapcsolatos terveit nyilvános fórumokon tette közzé, és azok az uniós előterjesztések is hozzáférhetőek, amelyekből egyértelműen visszaköszönnek elképzelései.

Az évi egymillió bevándorló Európába telepítéséről, a nem kormányzati szervezetek szerepvállalásáról, az unió 15 ezer eurós fejenkénti éves támogatásáról a Project Syndicate nevű szervezet hozott nyilvánosságra jelentést 2015 szeptemberében - írták. A határzárak lebontásáról Soros György a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek nyilatkozta 2015 októberében, hogy tervüknek a bevándorlók védelme a cél, és "a nemzeti határok jelentik az akadályt" - áll a levélben.

A válasz szerint Soros György tavaly június 30-án Brüsszelben azt javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat.

A kormány levelében azt is írta, hogy a tervek céljáról a milliárdos "Nyílt társadalom" című könyvében ír. Ebben a kormány szerint az áll: "a globális nyílt társadalom létrehozása mindenképpen magában foglalná a belügyekbe való beavatkozást is.""

A Nyílt társadalmak Alapítvány egyik 2016 augusztusában kiszivárgott jelentésében a kormány válasza szerint az áll: "támogattuk a terület befolyásos szereplőit, beleértve az agytrösztöket, a politikai elemzőközpontokat, a civil társadalom hálózatait és azok szereplőit, hogy alakítsák a migrációs politikát, és befolyásolják a migráció szabályozását és végrehajtását meghatározó regionális és globális folyamatokat."

A nemzeti konzultáció aktualitását az adja - írja a kormány -, hogy a brüsszeli intézmények döntéseiben visszaköszönnek a milliárdos javaslatai. Az Európai Parlament Állampolgári és Igazságügyi Szakbizottságának (LIBE) rendelettervezete állandó, felső létszámkorlát nélküli betelepítési rendszert hozna létre, a betelepítéseket elsősorban azokba az országokba irányítanák, amelyek rosszul állnak a betelepítések terén, a bevándorlók 30 fős csoportokban kérhetik, hogy ugyanabba a tagállamba telepítsék őket, megkönnyítenék a családegyesítéseket  és pénzügyi szankciókkal sújtanák azokat az országokat, amelyek nem hajlandóak részt venni a programban. Mindezek mellett a bizottság bevonná a nem kormányzati szervezeteket a betelepítési eljárásokba, így Magyarországon azok a szervezetek is koordinálhatnák a betelepítéseket, amelyek átláthatatlan módon, külföldről kapják támogatásaik jelentős részét - olvasható a kormány válaszában.

Soros György végső célja a nemzetállamok lebontása, a hagyományos értékrendek felszámolása és egy új embertípus létrehozása, mindehhez pedig eszközként kívánja felhasználni a harmadik világból Európába áramló migránsok tömegeit – derült ki a kormány Szél Bernadett Soros-tervet firtató adatigénylésére adott válaszából. A nemzetközi tőzsdespekuláns évekkel ezelőtt írta meg A nyílt társadalom című könyvét, s ebben világosan fogalmazott szándékairól.

A kötet lapjain kifejtette, hogy célja a globális nyílt társadalom létrehozása.

– Ő ezt úgy fogalmazta meg, hogy „a nyílt társadalom magjait vetjük el, és biztos vagyok abban, hogy a magok egy része gyökeret fog ereszteni. A veszteség hatalmas lesz, de a megmaradók rendkívül értékesek lesznek éppen azáltal, hogy olyan kevesen vannak.” Szerinte „a globális nyílt társadalom létrehozása mindenképpen magában foglalná a belügyekbe való beavatkozást is”.

Arról is vall, hogy „amikor konstruktív beavatkozásról beszélek a nyílt társadalom felépítése érdekében, a külföldi segítségnyújtásra gondolok. Tulajdonképpen ezt teszik az alapítványaim, és ezt kellene tennie a nyílt társadalmak szövetségének is” – olvasható az LMP miniszterelnök-jelöltjének küldött, és a kormány honlapján közzé tett levélben.

A dokumentumban felhívják a figyelmet a Soros-hálózat befolyásszerzésére is, s idéznek a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egyik, 2016 augusztusában kiszivárgott jelentéséből, amiben az áll: „támogattuk a terület befolyásos szereplőit, beleértve az agytrösztöket, a politikai elemzőközpontokat, a civil társadalom hálózatait és azok szereplőit, hogy alakítsák a migrációs politikát, és befolyásolják a migráció szabályozását és végrehajtását meghatározó regionális és globális folyamatokat”. Figyelemre méltó az is, hogy Soros György több ízben folytatott titkos tárgyalásokat az Európai Unió prominenseivel: Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök mellett eddig idén két uniós bizottsági alelnökkel és három biztossal találkozott zárt ajtók mögött.

A kormány felidézte válaszában a spekuláns cikkeit, amelyekből a nemzeti konzultációban is közöltek szemelvényeket. S emlékeztették Szél Bernadettet arra, hogy a jelenleg zajló nemzeti konzultáció aktualitását a migrációs helyzet rendezési terve adja, amelyet nem rég készített el az unió LIBE bizottsága. A koncepcióban Soros elképzelései köszönnek vissza, ráadásul a testület azt is előírná, hogy a nem-kormányzati szervezeteket (például a Soros által támogatott egyesületeket, alapítványokat) be kell vonni a betelepítési eljárásokba.

– Ha ez a terv életbe lépne, Magyarországon azok a szervezetek is koordinálhatnák a betelepítéseket, amelyek átláthatatlan módon, külföldről kapják támogatásaik jelentős részét. Azok a szervezetek, amelyek korábban feljelentették Magyarországot azért, mert állításuk szerint hazánk nem bánt megfelelően a bevándorlókkal. Ilyen körülmények között rögtön érthetővé válik, hogy Soros György magyarországi szervezetei miért nem akarják bevallani külföldi támogatásaikat – olvasható a levélben.

A fenti tények a kormány szerint alátámasztják a Soros-terv létezését és azt, hogy sokan dolgoznak ennek a végrehajtásán. "Egy olyan tervről van szó, amely egyértelműen felül akarja írni a tagállamok meglévő jogköreit, és ezzel szembemegy az alapvető demokratikus elvekkel" - fogalmaztak. Hozzátették: a megvalósulás beláthatatlan gazdasági terhet és biztonsági kockázatot jelentene és sajnálják, hogy ezeket a kockázatokat az LMP tagadja.

MTI
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó