Zeman „Újságíróknak” feliratú AK-47-es utánzattal üzent
E csehországi összehasonlítgatásoknak a vasárnap meghirdetett választási eredményekkel most már egyszer s mindenkorra vége.
2017. október 24. 14:43

A másokat naponta többször külföldre távozásra sarkaló hazai balliberális újságíróknak jobb, ha önmaguk valóban azt teszik, amit eddig: itthon álrettegnek, az iszonyatos sorsukat hálásan felerősítő nyugati médiavisszhangot ajaknyalogatás mellett élvezve. Arról a fősodratú médiáról van szó, amely 27 év óta a hazai rettegőknek tényellenőrzés nélkül mindent elhisz, sokakat minderről szalonképtelen gondolatra sarkalva.

Hogy e hazai balliberális zsurnalisztákat mi érhetné, ha önmaguk a hazai rettegés helyett máshová mennének, arra az elmúlt egy hét bőséges számú példával és intő jelekkel szolgáltat bizonyítékokat.

Máltában egy prominens tényfeltáró újságírónővel végzett a pokolgép.

Tegnap Moszkvában egy rádiós újságírónőt szúrt nyakon egy többéves izraeli tartózkodása után Oroszországba visszatért merénylő.

Mely két hírről sajtónk beszámolt.

De arról nem, hogy mi történt pénteken Prágában, ahol a cseh elnök, Milos Zeman tartott sajtókonferenciát.

Nyilván azért nem, mert lényegtelen. Mely mondat szarkasztikus megjegyzés.

Mielőtt azonban tovább mennénk, emlékeztessük kedves olvasóinkat arra, hogy hány éven át tartották balliberális újságíróink „bezzegország” listájának egyik vezető helyén a Cseh Köztársaságot, annak népét és demokráciáját, természetesen úgy, hogy az összevetés, mint minden más ilyen esetben, a magyarokra nézve a lehető legmegalázóbb legyen.

E csehországi összehasonlítgatásoknak a vasárnap meghirdetett választási eredményekkel most már egyszer s mindenkorra vége. Ugyanis egyrészt a miniszterelnöki szék várományosa a nulla migránst beengedni akaró Andrej Babis, „a cseh Trump” lett, de elsöprő győzelmet arattak a „mindenféle” migránsellenes, euroszkeptikus, „populista”, stb. pártok, akikkel Babis nyilván olyan koalíciót fog alakítani, melynek láttán nem csak Jean-Claude Juncker uniós bizottsági elnök fog még egy üveg whisky után nyúlni.

Fotó: independent.co.uk

Ami pedig a prágai sajtókonferenciát illeti, amelyet Zeman tartott, ez történt: a rá jellemző jovialitással emelt fel egy AK-47-es géppisztoly modelljét, amelyre ez volt rápingálva: „Újságíróknak”. És a fegyveren lévő feliratot a jelenlévő újságírók felé is fordította, mint ahogyan azt a brit Independent napilaptól kezdve az osztrák Kurier napilag számolnak be a lapok, mellékelve a géppisztolyt feltartó Zeman elnökről készült fotót.

Mely lapok arra is emlékeztetik olvasóikat, hogy májusban Zeman azzal a véleményével keltett feltűnést, hogy az újságírókat „likvidálni” kell és őket „trágyának” és „hiénának” nevezte.

Hogy ez sajtónkban nem volt hír, annak orvosolatlan súlyosságát illusztrálandó, tegyük fel a kérdést: lenne-e egyetlen európai médium, amely hallgatna, ha ugyanezt Orbán Viktor tette volna és ugyanazzal a jelzőkkel illette volna a hazai balliberális újságírókat, mint Zeman tette az ottaniakkal?

Az erre adott válasz helyett annyit feltétlenül jegyezzük meg, hogy továbbra is e rettegők vannak közvéleményt formáló uralmi helyzetben.

Lovas István

magyaridok.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A keresztyén hit mélysége a megmaradás kulcsa
  A Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy "hosszú történelmünk megmutatta, hogy a keresztyén hit mélysége ezekben az időkben a megmaradás kulcsa".
 • A jogvédők ordító csendje
  A „jogvédő" NGÓ-knak az ukrajnai háborúval kapcsolatban tanúsított szemforgató hozzáállása leleplezte őket abban, hogy minimális érzékenységet sem tanúsítanak a valóban életveszélyben lévő kárpátaljai nemzettársaink iránt, hanem kizárólag a megrendelői igények szolgai végrehajtásában merül ki ténykedésük – fogalmaz Hetzmann Róbert.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó