Zeman „Újságíróknak” feliratú AK-47-es utánzattal üzent
E csehországi összehasonlítgatásoknak a vasárnap meghirdetett választási eredményekkel most már egyszer s mindenkorra vége.
2017. október 24. 14:43

A másokat naponta többször külföldre távozásra sarkaló hazai balliberális újságíróknak jobb, ha önmaguk valóban azt teszik, amit eddig: itthon álrettegnek, az iszonyatos sorsukat hálásan felerősítő nyugati médiavisszhangot ajaknyalogatás mellett élvezve. Arról a fősodratú médiáról van szó, amely 27 év óta a hazai rettegőknek tényellenőrzés nélkül mindent elhisz, sokakat minderről szalonképtelen gondolatra sarkalva.

Hogy e hazai balliberális zsurnalisztákat mi érhetné, ha önmaguk a hazai rettegés helyett máshová mennének, arra az elmúlt egy hét bőséges számú példával és intő jelekkel szolgáltat bizonyítékokat.

Máltában egy prominens tényfeltáró újságírónővel végzett a pokolgép.

Tegnap Moszkvában egy rádiós újságírónőt szúrt nyakon egy többéves izraeli tartózkodása után Oroszországba visszatért merénylő.

Mely két hírről sajtónk beszámolt.

De arról nem, hogy mi történt pénteken Prágában, ahol a cseh elnök, Milos Zeman tartott sajtókonferenciát.

Nyilván azért nem, mert lényegtelen. Mely mondat szarkasztikus megjegyzés.

Mielőtt azonban tovább mennénk, emlékeztessük kedves olvasóinkat arra, hogy hány éven át tartották balliberális újságíróink „bezzegország” listájának egyik vezető helyén a Cseh Köztársaságot, annak népét és demokráciáját, természetesen úgy, hogy az összevetés, mint minden más ilyen esetben, a magyarokra nézve a lehető legmegalázóbb legyen.

E csehországi összehasonlítgatásoknak a vasárnap meghirdetett választási eredményekkel most már egyszer s mindenkorra vége. Ugyanis egyrészt a miniszterelnöki szék várományosa a nulla migránst beengedni akaró Andrej Babis, „a cseh Trump” lett, de elsöprő győzelmet arattak a „mindenféle” migránsellenes, euroszkeptikus, „populista”, stb. pártok, akikkel Babis nyilván olyan koalíciót fog alakítani, melynek láttán nem csak Jean-Claude Juncker uniós bizottsági elnök fog még egy üveg whisky után nyúlni.

Fotó: independent.co.uk

Ami pedig a prágai sajtókonferenciát illeti, amelyet Zeman tartott, ez történt: a rá jellemző jovialitással emelt fel egy AK-47-es géppisztoly modelljét, amelyre ez volt rápingálva: „Újságíróknak”. És a fegyveren lévő feliratot a jelenlévő újságírók felé is fordította, mint ahogyan azt a brit Independent napilaptól kezdve az osztrák Kurier napilag számolnak be a lapok, mellékelve a géppisztolyt feltartó Zeman elnökről készült fotót.

Mely lapok arra is emlékeztetik olvasóikat, hogy májusban Zeman azzal a véleményével keltett feltűnést, hogy az újságírókat „likvidálni” kell és őket „trágyának” és „hiénának” nevezte.

Hogy ez sajtónkban nem volt hír, annak orvosolatlan súlyosságát illusztrálandó, tegyük fel a kérdést: lenne-e egyetlen európai médium, amely hallgatna, ha ugyanezt Orbán Viktor tette volna és ugyanazzal a jelzőkkel illette volna a hazai balliberális újságírókat, mint Zeman tette az ottaniakkal?

Az erre adott válasz helyett annyit feltétlenül jegyezzük meg, hogy továbbra is e rettegők vannak közvéleményt formáló uralmi helyzetben.

Lovas István

magyaridok.hu
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
 • Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntetnek
  Hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat az Erzsébet hídon.
MTI Hírfelhasználó