Gyurcsány a baráti hitelről
Hosszan mesélt az M1 riporterének Gyurcsány Ferenc annak a 80 millió forintos kölcsönnek a történetéről, amivel az előzetesben ülő Czeglédy Csaba vállalkozását támogatta. Először azt mondta, hogy nem ismeri a részleteket. Majd kiderült, hogy mégis. Czeglédy Csaba ugyanis valójában őt kereste meg, aztán a felesége "hányta-vetette" meg a dolgot, és a családi cég végül adott 80 milliót a diákmunkások kifizetésére - derült ki az M1 Híradójából.
2017. október 11. 09:40

Mintha az M1 riporterének adna négyszáz forintot – Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint így adta a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő szocialista Czeglédy Csabának a nyolcvanmillió forintos kölcsönt. A DK elnöke az M1-nek arról beszélt, szerinte semmi kivetni való nincs abban, ha a pénzéből kölcsön ad annak, akinek szüksége van rá.

Hetek óta kérdezik az ügyről Gyurcsány Ferencet

A nagyobbik kormánypárt politikusai hetek óta kérdezik Gyurcsány Ferenctől, hogy cége, az Altus miért adott nyolcvanmillió forintos hitelt a szocialista Czeglédy Csabának. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője azt hangsúlyozta: az ügynek politikai vonatkozása is van, hiszen kiderült, hogy “Gyurcsány Ferenc pénzelte Czeglédy Csabát”, aki az Altus Zrt.-től 80 millió forintos kölcsönt kapott, hogy tevékenységét és “fényűző életmódját” folytathassa.

A DK-nak és az MSZP-nek ügyvédként is dolgozó képviselő ugyanis a gyanú szerint cégén és a köré épülő iskolaszövetkezeten keresztül hárommilliárd forintos költségvetési csalást követett el és több száz diákot károsított meg. A két párt politikusai ennek ellenére az elmúlt hónapokban többször is kiálltak mellette.

Baráti hitelről állapodtak meg

Gyurcsány Ferenc ártatlannak nevezte és azt is elismerte, hogy cége, az Altus egy általuk csak baráti hitelnek emlegetett összegről állapodott meg Czeglédy Csabával, amelyet az Altus vezérigazgatójaként Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára írta alá.

Gyurcsány Ferenc az M1 kérdéseire először azt mondta: ő maga nem is tud semmit az ügyről. Néhány dolgot viszont ennek ellenére mégis elárult: például azt, hogy a szocialista politikus a diákok kifizetésére tőle kért kölcsön 80 millió forintot, de Gyurcsány Ferenc az Altushoz irányította Czeglédyt:

Gyurcsány Ferenc azt is elmondta, hogy bár a kölcsönt Czeglédy a diákok kifizetésére kérte, ha másra kellett volna, akkor is adott volna neki.

Arra a kérdésre, hogy az Altus megvizsgálta-e, hogy a 80 millió forintos kölcsönnek van-e fedezete, vagyis tartott-e attól, hogy ha Czeglédy Csaba nem tudja kifizetni a diákokat, akkor a kölcsönt sem tudja majd visszaadni, Gyurcsány Ferenc annyit mondott: ilyen kérdésekkel nem foglalkozott.

hirado.hu - M1 Hiradó
  • Rákosi-korszak: Karácsony megfenyegette a kormányfőt
    Dr. Somogyi János: Soha nem számított kivételes, különleges esetnek és ma sem számít annak, hogy mentális problémákkal küzdő, pszichésen sérült, fél-, vagy egész bolondok kerülnek felszínre, sőt hatalomra. Súlyos esetekben tragikus eredményre vezet, ha ilyen személyek egy ország, vagy akár egy földrész feletti hatalomra jutnak.
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
MTI Hírfelhasználó