Rendszerváltás – Történet – Kutatás
Meghívó a Nemzeti Fórum - Kölcsey Köre konferencia-sorozata 49. rendezvényére.
2017. szeptember 29. 16:03

Köszöntő mond: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke. Bevezetőt mond: Bíró Zoltán a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) főigazgatója.

Időpont és helyszín: 2017. október 4. szerda 18.00 óra. Polgárok Háza (1089 Budapest, Visi Imre utca 6.)

Felszólalnak: Kávássy János Előd történész, a RETÖRKI tudományos munkatársa; Riba András László történész, a RETÖRKI tudományos segédmunkatársa, az Archívum vezetője; Szekér Nóra történész, a RETÖRKI tudományos munkatársa, kutatócsoport-vezető.

A szervezők megemlékeznek a Lakiteleki Találkozó 30. évfordulójáról!

Az est házigazdája: Dr. Horváth Béla a Kölcsey Kör vezetője.

A rendezvény támogatója a Lakitelek Népfőiskola.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

gondola
  • Durva választási kampány jöhet
    Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.
  • Fontos megvallani keresztény vallásunkat
    Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is - erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.
  • Az ellenzéket elbutítja az orbánozás
    Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”
MTI Hírfelhasználó