Flaszterparaszt és közokirat-hamisító mint kormányfőjelölt
Jó lenne, ha az általános művelődési környezet emelkedne olyan nívóra, hogy flaszterparaszt és közokirat-hamisító még pártszékház portása se lehessen.
2017. szeptember 19. 15:18
Kontraszelekció tombol 27 évvel a rendszerváltoztatás kezdete után Közép-Európában. Valamikor a múlt század negyvenes éveinek végén volt jellemző, hogy úgynevezett munkásigazgatókat állítottak vállalatok élére, mondván, ők nem kapitalisták.
 
A politikai megbízhatóság volt a fő szempont.
 
Ezeknek a munkásigazgatóknak a nagy része rendes ember volt. Az esztergagépnél, a satunál, a szerelőpadnál lelkiismeretes és minőségi munkát végeztek. Valószínűleg ez is szempontja volt A PÁRT csalhatatlan vezetőinek, amikor kiemelték őket a magas posztra.
 
Győrben például sikeres lett egy munkásigazgató.
 
Ám összességében a kontraszelekció annyira visszaütött, hogy maga A PÁRT is felhagyott vele: a megbízhatóság mellett más szempontokat is mérlegelni kezdett. Ez nem volt idegen a bolsevik gondolkodástól: orvost például nem a munkapad mellől hívtak magukhoz.
 
A politikai megbízhatóság szikével a kezében nem ébreszt reményt.
 
A negyvenes évek vége egy világháború zűrös lezárása után, új rezsim bevezetésének kezdetén pörgött le történelmünkben. Három-négy évi zavaros konszolidáció végharájában foglalhatták el irodáikat a munkásigazgatók.
 
Most 27 demokratikus „békeév” van társadalmunk mögött.
 
Gondoljuk csak el: Szent László 18 évet kapott uralkodásra a történelemtől, az a korszak is zavaros volt, külső és belő ellenséggel folyamatosan küzdenie kellett.
 
Mindamellett 18 év alatt emlékezeteset alkotott, későbbi királyok tekintették példaképüknek.
 
Most 27 év után a munkásigazgatók szintjére estünk.
 
Egy flaszterparasztot és egy közokirat-hamisítót állít „miniszterelnök-jelöltnek” két ellenzéki díszgarnitúra. Szellemi és erkölcsi mélypont abban az ellenzékben, amely a rendszerváltás eredményeként alakulhatott ki.
 
Rossz bizonyítvány a demokráciának: megbukott.
 
Egy közép-európai ország vezetésére jelentkezik olyan állampolgár, aki a növénytermesztéshez, az állattenyésztéshez, az árfolyamokhoz, az orvostudományhoz, az atomenergiához, és minden bizonnyal a kémiához, a fizikához, a nyelvészethez, a zenéhez – s a többihez – kiemelkedően ért.
 
Utoljára Sztálin volt ekkora lángész.
 
A másik „miniszterelnök-jelölt” is színpompás tollazatú díszpinty. Közokirat-hamisításért ítélték el annak idején. Törvénysértő múlttal a törvényhozásba sem lett volna szabad bekerülnie, mégis  ott pöffeszkedik a parlamentben.
 
Ezt tudta magából kitermelni az ellenzék.
 
Nem előzmény nélkül: az SZDSZ – amelyről Medgyessy Péter miniszterelnökként jelentette ki 2014-ben, hogy „tele van korrupciós ügyekkel” -, nos az SZDSZ olyan szerzetet emelt koalíciós pártként  miniszterelnöki székbe, akinek elévült adóügyei voltak.
 
Fittelina szó akkor vált ismertté.
 
Ha az ellenzék egy demokráciában ilyen mértékű szellemi és erkölcsi mélyrepülést tanúsít, valószínűleg törvénybe kell foglalni, hogy bizonyos szellemi színvonal alatt, illetve bizonyos múlttal állampolgárok nem kerülhetnek adózók által fizetett politikusi szerepbe.
 
Minden demokráciának vannak törvényes keretei.
 
Természetesen jó lenne, ha – paragrafusok nélkül – az általános művelődési környezet emelkedne olyan nívóra, hogy flaszterparaszt és közokirat-hamisító még pártszékház portása se lehessen. A jelenlegi ellenzék azonban nincs ezen a szellemi színvonalon.
 
Ezzel a szellemi és erkölcsi szinttel az ellenzék csak díszlet.
 
Csak arra alkalmasak, hogy külföldi spekulánsok felbéreltjeiként feszültséget szítsanak egy társadalomban. Emiatt nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek: veszélyeztetik a magyar családok jelenét, a magyar fiatalok jövőjét.
 
Távol kell tartani őket a döntési lehetőségektől.
Kovács G. Tibor
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó