Origó: bűncselekményt követhetett el Ahmed H. Cipruson
A portál szerint erre utal, hogy nem kapta meg az állampolgárságot a szigetországban.
2017. szeptember 1. 16:37

Hosszas összefoglaló anyagot tett közzé az Origó a terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H-ről. A cikkben a többi között felidézik, hogy a férfi rendezett körülmények között élt Cipruson. „Bár ciprusi nőt vett feleségül, állampolgársági kérelmét elutasították a ciprusi hatóságok, ami pedig arra utal, hogy valamikor korábban bűncselekményt követett el” – írják.

Tabligh Dzsamaat

Felidézik, hogy „Ahmed H. a Tabligh Dzsamaat nevezetű iszlamista szervezet tagja, ami terroristák fedőszervként használnak, ennek berkein belül húzzák meg magukat. A Tabligh Dzsamaatot a Stratfor biztonságpolitikai elemzőintézet tanulmánya egy kisebb közösségeken alapuló, központi irányítás nélküli muszlim szervezetként írja le. Pontosan az irányítás nélküliség teszi lehetővé, hogy a terroristák könnyedén beépüljenek közéjük. Erre a legjobb példa volt a 2005-ös londoni merénylet volt. Akkor kiderült, hogy két elkövető egészen 2001-ig volt a szervezet tagja”.

Felidézik perét is, megjegyezve, hogy a „szír férfi védője egyébként Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi miniszter”.

„Az EP egy terrorista mellé ált”

„Az Európai Parlament néhány hónapja egy állásfoglalásban vette védelmébe Ahmed H-t, gyakorlatilag egy terrorista mellé állva Magyarországgal szemben. Az állásfoglalást a magyar baloldali képviselők is megszavazták” – zárul az írás.

Ismert, a közelmúltban jogorvoslatért a Kúriához fordult Polt Péter legfőbb ügyész, amiért a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény bűntette miatt elmarasztalt Ahmed H. ítéletét.

Origo
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó