Origó: bűncselekményt követhetett el Ahmed H. Cipruson
A portál szerint erre utal, hogy nem kapta meg az állampolgárságot a szigetországban.
2017. szeptember 1. 16:37

Hosszas összefoglaló anyagot tett közzé az Origó a terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H-ről. A cikkben a többi között felidézik, hogy a férfi rendezett körülmények között élt Cipruson. „Bár ciprusi nőt vett feleségül, állampolgársági kérelmét elutasították a ciprusi hatóságok, ami pedig arra utal, hogy valamikor korábban bűncselekményt követett el” – írják.

Tabligh Dzsamaat

Felidézik, hogy „Ahmed H. a Tabligh Dzsamaat nevezetű iszlamista szervezet tagja, ami terroristák fedőszervként használnak, ennek berkein belül húzzák meg magukat. A Tabligh Dzsamaatot a Stratfor biztonságpolitikai elemzőintézet tanulmánya egy kisebb közösségeken alapuló, központi irányítás nélküli muszlim szervezetként írja le. Pontosan az irányítás nélküliség teszi lehetővé, hogy a terroristák könnyedén beépüljenek közéjük. Erre a legjobb példa volt a 2005-ös londoni merénylet volt. Akkor kiderült, hogy két elkövető egészen 2001-ig volt a szervezet tagja”.

Felidézik perét is, megjegyezve, hogy a „szír férfi védője egyébként Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi miniszter”.

„Az EP egy terrorista mellé ált”

„Az Európai Parlament néhány hónapja egy állásfoglalásban vette védelmébe Ahmed H-t, gyakorlatilag egy terrorista mellé állva Magyarországgal szemben. Az állásfoglalást a magyar baloldali képviselők is megszavazták” – zárul az írás.

Ismert, a közelmúltban jogorvoslatért a Kúriához fordult Polt Péter legfőbb ügyész, amiért a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény bűntette miatt elmarasztalt Ahmed H. ítéletét.

Origo
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
  • Piros-fehér-zöldben a stadionok
    Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Az intézmény ezzel csatlakozott ahhoz az egyre népesebb táborhoz, mely kiáll az ellen, hogy Magyarországot politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva lehessen provokálni.
  • Az EU-nak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén
    Az Európai Uniónak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén, és a 47 tagállamot, köztük a mind a 27 uniós tagországot magában foglaló Európa Tanács féléves magyar elnöksége jó alkalmat kínál, hogy felhívjuk ezekre az elmaradásokra a figyelmet - jelentette ki szerdán Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó