Az ítélet nem most fog születni
A bécsi magyar nagykövet levelét megírta
Soros György világmegváltó vagy világmegrontó? Perényi János szerint az utókor sok év távlatából fogja megítélni, hogy kinek volt igaza.
2017. augusztus 18. 11:13

Perényi János bécsi magyar nagykövet már nem hagyhatta szó nélkül az osztrák média lejárató kampányát, igaztalan vádaskodását hazánk ellen. A konzervatív Die Pressében reagált Albert Rohan, az osztrák külügyminisztérium egykori főtitkárának méltatlan soraira.

Mint ahogy azt már tegnap is megírtuk, Albert Rohan  a Soros György által finanszírozott Riporterek Határok Nélkül újságíró szervezet sajtószabadság-díját odaítélő zsűrijének a szóvivője, így nem véletlen, hogy ő is beállt az Orbán Viktort és a magyar kormányt antiszemitázók sorába.  (https://gondola.hu/cikkek/106826-Osztrak_erolkodes_-_2__.html)

A nagykövet ma megjelent olvasói levelét szó szerinti fordításban közöljük:

„Dr. Albert Rohan a - Die Presse augusztus 16-án megjelenő – kommentárját olvasva eszembe jutott Harold Laswell „ötkérdéses” kommunikációs modellje. A Yale-Egyetem professzora a kommunikációt pszichológiai vonatkozásaiban elemezte, mivel foglalkoztatta a propaganda jelenségek értelmezése. A Laswelli formula szerint a kommunikáció a hatalomtól indul, tehát az a kiinduló pont. Azt kell vizsgálni, hogy KI, MIT mond, milyen kommunikációs CSATORNÁN keresztül, KINEK és milyen EREDMÉNNYEL?

Én az első kérdésre keresem a választ. Kicsoda Albert Rohan és milyen minőségében írta meg az olvasói levelet? Mint az osztrák külügyminisztérium egykori főtitkára? Ezt a lehetőséget eleve elvetem. Rohan úr esetleg tapasztalt diplomata minőségében szólalt meg, aki a világ történésein mereng? Ezt a lehetőséget nem zárnám ki. De mi van akkor, ha azért érezte kötelességének a véleményalkotást, mert a Soros György által finanszírozott Riporterek Határok Nélkül újságíró szervezet sajtószabadság-díját odaítélő zsűrijének a szóvivője?

Amennyiben ez utóbbi eset áll fenn, Rohan úr sorait különösen elfogultnak kell tekintenünk, amely alkalmas a közvélemény megtévesztésére.

Csupán egy gondolat a tartalomról, Soros György személyének és tevékenységének megítéléséről: az amerikai milliárdos a baloldali emberek szemében egy világmegváltó, míg a jobboldali beállítottságúak veszélyesnek tartják. Minden ok megvan erre, a magyar kormány nem véletlenül hozza összefüggésbe Soros György nevét a migránsválsággal. Hiszen ő maga osztotta meg elképzelését 2015. október 2-án a Die Welt-ben: „Az EU-nak évente legalább egymillió menekült kell befogadnia, és hogy ezt meg tudja tenni, a terhet el kell osztani.”

Ezek a szavak elgondolkodtatóak. Az ítélet azonban nem most fog születni. Majd az utókor dönti el sok év távlatából, hogy kinek volt igaza és Soros Györgyöt világmegváltóként vagy világmegrontóként fogják emlegetni.

Addig is maradjunk a tényeknél!”

Dr. Perényi János nagykövet

gondola
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó