A kormánypártok segítenék a Czeglédy-ügy kárvallottjait
A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.
2017. augusztus 9. 17:44

A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.

A Humán Operátor Zrt. tevékenysége kapcsán Czeglédy Csaba szocialista politikust és társait több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolták meg, előzetes letartóztatásba is kerültek.

Miután az ügy kipattant, a vállalkozás nem fizette ki sok diákmunkás elmaradt bérét.

Az ügyben eddig lefoglalt luxusautók, pénz és aranyrudak nem fedezik az okozott károkat. Az eljárás során először az állam követeléseit kellene kifizetni, de ezt követően a diákok munkabérére már nem maradna pénz. Ezen a helyzeten változtatnának a kormánypártok.

„Azt gondolom ebben az ügyben a diákok tekintetében megoldás akkor keletkezik, ha a kormány ebben egy döntést hoz… Fogunk találni valamilyen megoldást, hogy a károsult, pórul járt diákoknak ne kelljen megvárni a büntetőeljárás befejezését, és hogy hozzájussanak ahhoz a nagyon minimális munkabérükhöz, amiért hónapokon keresztül dolgoztak, és nem fizették ki őket” – mondta Budai Gyula.

magyaridok.hu
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
MTI Hírfelhasználó