Durvul az MSZP belső viszálya
Molnár Gyula, az MSZP elnöke magához hívatta keddre Botka László miniszterelnök-jelöltet és Molnár Zsolt elnökségi tagot, hogy véget vessen a párton belül napok óta tartó, a nyilvánosság előtt zajló veszekedésnek, fenyegetőzésnek.
2017. július 31. 09:22

Sajtóinformációk szerint Botka László nem adja fel, és újra megpróbálja megnyerni magának az LMP-t - írja a Magyar Idők

Elege lett az MSZP elnökének a párton belül dúló vitákból, ezért holnapra magához rendelte Botka László miniszterelnök-jelöltet és Molnár Zsolt elnökségi tagot – értesült a Népszava. A lap több forrásból is úgy tudja: Molnár Gyula rombolónak és haszontalannak tartja a sajtón keresztüli üzengetést, ami az utóbbi napokban eluralkodott a szocialista párt egyes tagjai között. Ismert, a Botka László és Molnár Zsolt közötti konfliktus hátterében az áll, hogy a szegedi polgármester a múlt heti 168 Órában leárulózta párttársát, a szocialisták elnökségi tagját, a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, mert az nyilvánosan kiállt amellett, hogy Gyurcsány Ferencék és széles összefogás nélkül az MSZP képtelen leváltani a kormányt.

Molnár Zsolt a Hvg.hu-nak abszurdnak nevezte, hogy azért nevezzék árulónak, mert felvetette, hogy a szövetségben a DK-ra és más pártokra is szükség van.

A Népszava arról írt, hogy a konfliktus miatt a pártelnök az MSZP-s vezetők és kormányfőjelölt megregulázására készül, mert szerinte minden további balhé árt a párt egyébként sem fényes népszerűségi adatainak, illetve a kormányzóképes erőként való fellépés esélyének. Ezzel összhangban nyilatkozott tegnap reggel az M1 aktuális csatornán Galló Béla politológus is, aki úgy fogalmazott, hogy „magas az MSZP elutasítottsága a magyar társadalomban, igaz, ez az arány akkor is 30 százalék körül volt, amikor a párt hatalmon volt”.

A politológus szerint a baloldali pártok harca most arról szól, ki marad nyeregben a 2018-as választások után. Botka és Molnár vitája kapcsán pedig Galló Béla azt mondta, nehéz a párt belharcait logikusan elemezni, hiszen nem programok, koncepciók, hanem személyi ambíciók feszülnek egymásnak. – Ugyanakkor ezek a viták valószínűtlenné teszik, hogy az MSZP mögé felsorakozzon a többi baloldali ellenzéki párt – tette hozzá.

InfoRádió
  • Európa sokszínűségének alapja a nemzeti identitás
    Kövér László: „Mi, magyarok, és az európai emberek elsöprő többsége nem posztkeresztény és posztnemzeti birodalmi jövőt akar magának és utódainak, hanem hagyományaikra és kultúrájukra támaszkodó nemzetek szuverén államainak együttműködése révén megerősödő Európában szeretne élni."
  • Brüsszel hidegháborút folytat Lengyelország ellen
    Deutsch Tamás „a hidegháború indítása újabb lépés abban a támadássorozatban, amely a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni, hamis információk és mondvacsinált indokok alapján megindított, 7-es cikk szerinti eljárással kezdődött."
  • Birodalmi fenyegetés Strasbourgban: Varsót ostromolják
    Morawiecki szerint ha valakik nemzetek nélküli „szuperállamot" akarnak, ahhoz a tagállamok beleegyezésére van szükség. Európának azonban egyenlő, szuverén országok közösségének kell maradnia, az EU nem lehet a tagországok fölött álló szerv. Nem engedhető meg, hogy ráerőltessék a döntéseiket másokra jogi alap nélkül, ahogy az sem, hogy egyes tagállamokkal szemben pénzügyi zsarolást alkalmazzanak.
MTI Hírfelhasználó