Molnár szerint kívülről irányítják az MSZP-t
Egyre durvul az MSZP-n belüli polgárháború, Botka László újabb állítólagos belső ellenségek megnevezésére készül. Közben Molnár Zsolt elnökségi tag tegnap arról beszélt, hogy megfenyegették: ha nem tartja a száját, akkor könnyen baja eshet, leügynöközik és kizárják az MSZP-ből.
2017. július 29. 15:31

A jelek szerint felvette a kesztyűt Molnár Zsolt, a szocialisták elnökségi tagja, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, akit a napokban Botka László leárulózott. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azért támadta meg Molnárt, mert nyilvánosan kiállt amellett, hogy Gyurcsány Ferencék és széles összefogás nélkül a szocialista párt képtelen leváltani a kormányt. – Látható, hogy az MSZP-ben most egy kívülről érkezett érdekkör irányít a választott vezetők helyett. Van például egy jól fizetett, milliós fizetésű kommunikációs igazgató, aki nem bírja a frakció és az elnökség bizalmát – jelentette ki a politikus a Hír TV-ben. Elmondta, vannak olyan belsős e-mailek, amelyek szerint azokat, akik ellentmondanak a pártnak, le kell „Fidesz-ügynöközni”.

Arról, hogy őt a Fidesz a markában tartja, Molnár úgy fogalmazott, „valahol a Volga-parton Putyin ügynökeivel és Habony úrral zsaroltak meg azzal, hogy egykoron a Waffen-SS tagja voltam. Ennyi ennek a komolysága…” Kijelentette, semmilyen olyan ügye nincs, amivel a kormánypárt meg tudná fenyegetni, tiszta a lelkiismerete, egyúttal cáfolta, hogy pénzt kapna a Fidesztől. Pontosan ezzel fenyegették meg korábban, hogy ezt fogják híresztelni róla, ha nem tartja a száját – hangsúlyozta. Molnár egyértelművé tette, hogy nem tud Fidesz-ügynökről az MSZP-ben, ám a vádaskodás a biztos út a Fidesz kétharmadához.

Molnár Zsolt és Botka László

Molnár később – a párt bojkottfelhívását megszegve – a Karc FM-nek nyilatkozva is megerősítette, hogy Botka Lászlóhoz köthető személyek azzal fenyegették meg, hogy „ha nem fogja be a száját, akkor könnyen baja eshet, le lesz ügynöközve, és ki lesz zárva az MSZP-ből”. A politikus pártállami módszerként jellemezte ezt az eljárást, és egyértelművé tette, hogy ilyenekkel őt nem lehet megfélemlíteni. Kijelentette, hogy vagy a DK-val, vagy nélküle, de ő a szocialista párt sikeréért dolgozik, mindenben betartja az MSZP alapszabályát, és másokat is erre kér.

Mindeközben Ujhelyi István a Klubrádiónak arról beszélt, hogy az MSZP több politikusa is felsorakozott Botka László mögé, de maradtak a háttérben olyanok, akik a Botka-féle stratégia és választási esélyek elrontásán dolgoznak. Az MSZP alelnöke elmondta: néhányan a pártban az elmúlt két hónapban névtelenül nyilatkozva rontani akarták az MSZP választási esélyeit, ezért Botka a közeljövőben kiáll a nyilvánosság elé azzal, kik és mivel ártottak a pártnak.

magyaridok.hu
  • háttérZay
    Bogár László: Magyarországon a globális SZDSZ lokális ügynökhálózata már a hatvanas években elkezdte belső hatalmi struktúrájának a felépítését, amit szimbolikusan az is jelez, hogy az 1966 és 1968 között elindított, a gazdasági mechanizmus reformja nevű akciósorozatuk két meghatározó személyisége az a Nyers Rezső és Tardos Márton volt.
  • A római parlamentben megbukott az LMBTQ-törvény
    Az örök városban üdvrivalgással fogadták a hazafias pártok képviselői az olasz parlament felsőházában tartott szerdai szavazás eredményét, amely elvetette az LMBTQ-jogok bővítését.
  • Birodalmi téboly: az EU büntetést rótt ki Lengyelországra
    Az Európai Unió Bírósága július közepén úgy döntött, hogy a bírói jogsértések kiküszöbölésére létrehozott lengyel fegyelmi kamara nem egyeztethető össze az uniós joggal, továbbá veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét. Az uniós bírói testület elrendelte a kamara működésének felfüggesztését is, míg az Európai Bizottság szankciókat helyezett kilátásba, amennyiben Varsó nem hajtja végre az ítéletet.
MTI Hírfelhasználó