Nácizásba kezdett a spekuláns
Feltűnően hasonló, antiszemitizmust sugalló kommunikációval támadják a kormány plakátkampányát Soros Györgyék és Gyurcsány Ferencék. A Fidesz szerint a baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a kerítést is lebontaná.
2017. július 12. 10:05

Európa legsötétebb óráit idézi a magyar kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain – írta Michael Vachon, a tőzsdespekuláns szóvivője a Reuters hírügynökségnek e-mailben eljuttatott közleményében.

Vachon szerint a magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes, a plakátkampány elferdíti a milliárdos migrációról vallott nézeteit. A szóvivő fantazmagóriának nevezte azt a feltételezést, hogy Soros támogatja az Euró­pába özönlő menekültáradatot.

„Soros migrációval kapcsolatos jelenlegi álláspontja az, hogy a nemzetközi közösségnek jobban kellene támogatnia a fejlődő országokat, amelyek ma a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia egy módszeres ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében” – magyarázta Vachon.

A nyilatkozattal szinte egy időben Gyurcsány Ferencék közleményben jelentették be, hogy a plakátokon Soros nevét Orbánra festik át, mert „az egész kormányzati kommunikáció gyalázatos, és bizony joggal emlékeztet mindenkit a harmincas-negyvenes évek módszereire”.

– A baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a Soros-tervet is kész végrehajtani: le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni és be akarják telepíteni a migránsokat” – reagált a Fidesz a DK plakátrongálási akciójára, amit egyébként az Együtt kezdett el a napokban.

Mint a nagyobbik kormánypárt közleményében fogalmazott, „Soros katonái rögtön ugranak, ha Sorost kell védeni”. Mindeközben az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség bejelentette: arra kérik a Fővárosi Közgyűlést, vonja vissza Soros György díszpolgári címét.

Törvény a tőzsdeguru ellen

Az izraeli kormánypárt, a Likud egyik parlamenti képviselője a héten benyújt egy Soros-ellenes törvényjavaslatot – számolt be a 888.hu a Haaretz.com alapján. Az izraeli lap szerint a törvényt ugyan Soros Györgyről nevezték el, de nem csak az ő szervezeteit érinti. A Miki Zohar képviselő által jegyzett jogszabály tervezet alapján „minden olyan személy, aki Izrael-ellenes tevékenységet végző szervezeteket támogat, az nem támogathat semmilyen nonprofit szervezetet Izraelben”. A Benjamin Netanjahu által vezetett Likud képviselője szerint azért van szükség a „Soros-törvényre”, hogy megnehezítsék egyes baloldali szervezetek nagyszabású, külföldről érkező támogatását. Emmanuel Nahshon, az izraeli külügyminisztérium szóvivője szintén éles szavakkal illette Sorost és az amerikai spekuláns által támogatott, illetve létrehozott szervezeteket. A szóvivő szerint Izrael elítéli az antiszemitizmus mindenfajta kifejeződését világszerte, ám Soros György kritizálása legitim. Soros folyamatosan támadja a demokratikusan megválasztott izraeli kormányt, mivel olyan szervezeteket finanszíroz, amelyek Izraelt rágalmazzák, valamint tagadják az állam önvédelemhez való jogát – nyilatkozta Nahshon. Vasárnap délután jelent meg, hogy az izraeli kormány visszakozott magyarországi nagykövetének kijelentése miatt, aki megvédte Soros Györgyöt, valamint a Sorost ábrázoló plakátkampány befejezésére szólította fel a magyar kormányt.

magyaridok.hu
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó