A német miniszter fejére vágott Netanjahu
Behúzta facebookos Soros-farkát
Napokon át tombolt az az öröm a balliberális sajtóban, amely azt ünnepelte, hogy ezúttal Soros-ügyben ismét akkorát vágtak oda Magyarországnak, csakúgy nyekkent.
2017. július 11. 21:43

Persze, az óriásplakátokról van szó, amelyek éppen úgy kikerültek volna a helyükre, ha egy Soros-viselkedésű japán sintoista vagy kambodzsai buddhista milliárdosról lett volna szó. Azzal a különbséggel, hogy akkor igen kicsi lett volna az esély, hogy egy általánosító gyűlölethadjárat indul sintoista- vagy buddhizmus-gyalázásért, amelyet Magyarország ellen indítottak a magyargyűlöletet spontán imádók.

Kis intermezzo, de emlékezni érdemes rá: megjelent Budapesten a „Pride” alkalmával Michael Roth, Németország Európai-ügyekért felelős minisztere. Naná, majd Jemen szétbombázása térítette volna el a figyelmét.

Az mno.hu például így ujjongott: „Európa-párti, szociális, liberális és fiatal – a Momentum Mozgalmat ekként méltatta Michael Roth a közösségi oldalán – a találkozón Fekete-Győr András, Orosz Anna és Soproni Tamás vett részt. A kormány részéről Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkárral tárgyalt, Roth nyitott, valóban jó beszélgetésről számolt be. Facebook-oldalán egy sorosozó plakát fotóját is megosztotta: az ilyen Soros György elleni állami plakátkampányra nincsenek szavak. A plakátok mindenhol ott lógnak Budapesten – írta a képhez.”

A hvg.hu ugyanerről: „Német miniszter: ’A Soros elleni plakátkampányra nincsenek szavak’.

Roth természetesen egy jó cselédtől elvárható reflexekkel vágta fel Facebookjára a magyar belügyekbe súlyosan beavatkozó olyan tiltakozását, amelyet sajnos ottani nagykövetségünk soha, de soha nem viszonoz. (Tudjuk, mert mi ilyenek meg olyanok vagyunk. Csak éppen azt nem értékeli senki saját magunkon kívül.)

Tiszta wellness-érzés volt a balliberális oldalon: a Mazsihisz, a budapesti izraeli nagykövet, stb.

Majd jött a vasárnapi akkora lórúgás, hogy az beillett volna egy orrszarvú öklelésnek. Amit a New York Times (ugye ennek az idézése rendben?) ezzel a címmel foglalt össze: „Izrael támogatja Magyarországot, és azt mondja, a tőkepénzes Soros fenyegetés”.

A Le Figaro pedig ilyen lakonikusan foglalta össze mondanivalóját az ügyről: „Izrael támogatja Magyarországot George Sorossal szemben”.

Erre mit tesz Roth úr?

Eltávolítja Soros-posztját facebukocskájáról. Mert így szórakozik, ennyi ideje van egy semmittevő német kormányzati szélhámosnak.

Csak ennek már nincs sajtója.

Kivéve itt.

Lovas István

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó