A világhírű kockázatelemző szerint az EU a diktatórikus, nem Orbán
F. William Engdahl, világhírű stratégiai kockázatelemző, és számos bestseller könyv szerzője igen hosszú cikkében vette védelmébe a magyar miniszterelnököt.
2017. július 7. 16:25
Orbitális képmutatás a nemzeti konzultációt szidni

 

A Lovas István által szemlézett New Eastern Outlook cikk, a kormánypártok 2016-ban indított nemzeti konzultációjával indítja elemzését, amely az Európai Unió betelepítési kvótájáról kérdezte meg a magyar emberek véleményét. Természetesen nemzetközileg, és idehaza is óriási hisztirohamot okozott a kormány lépése, Engdahl szerint teljesen alaptalanul: 2015 szeptemberében ugyanis Németország és Franciaország volt az, aki Jean-Claude Junckert meggyőzte arról, hogy minősített többségi szavazást vezessen be."

Ez azt jelenti, hogy az egyhangúság már nem volt feltétel egy-egy kényes kérdés eldöntésénél. Gyakorlatilag az erősebb európai államok bármit keresztülvihettek a szavazáson a kisebb tagállamok kárára, a migránsok elosztásánál pedig egy az egyben ez a forgatókönyv érvényesült.

F. William Engdahl Fotó: AFP

Miért durva a CEU átláthatóságát követelni?

 

Engdahl a Soros-egyetem kérdésében is állást foglalt. Arról értekezik, hogy a magyar kormány azt kérte az egyetem dolgozóitól, legyen munkavállalási engedélyük – ami egyébként minden nyugati demokráciában alapkövetelmény. Erre az egyetem azonban rejtélyesen csak úgy reagált, hogy „így nehezebben vehetnének fel tanárokat.”

Nahát, Orbán, azt hitted az Európai Unió szuverén nemzetek közössége, melyek párbeszéddel oldják meg gondjaikat? Tényleg ennyire naiv vagy? Ez egy gittegylet, ahol Juncker és hét főkomisszárja, mint pl. Frans Timmermans fogja eldönteni helyetted, mi a helyes” – mondja Engdahl, utalva a Juncker által 2014-ben alapított új rendszerre, ami által hét bizottsági alelnököt nevezhetett ki maga mellé.

A kockázatelemző szerint ezzel Juncker gyakorlatilag Politbürót csinált az EU-ból, ezért is kell Orbán Viktornak szembenéznie például Frans Timmermans sivalkodásával.

Most pedig az NGO-kat is megcélozza a magyar kormány?

 

A magyar kormány a külföldről támogatott civil szervezetek kapcsán azt szeretné elérni, hogy az unió területén kívülről 7.2 millió forintnál nagyobb támogatást szerző szervezetek évente jelentésben jelezzék ezt a kormány felé.

A sivalkodás itt sem maradt el, Engdahl ugyanakkor emlékeztet egy apróbb tényre: az Egyesült Államok pontosan ugyanezt a gyakorlatot követi"

Ott a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvény (Foreign Agenst Registration Act – FARA) kötelezi a külföldi szereplőket arra, hogy részletesen beszámoljanak politikai tevékenységükről, és információkat szolgáltassanak erről az állam felé. 

Mindezek tudatában Engdahl szerint egyértelmű, hogy az Európai Unió diktatórikus voltát bizonyítja a Magyarország ellen indult eljárás, valamint mindaz a kritika, amivel az EU illette a magyar miniszterelnököt. Voltaképpen szó sincs itt demokráciáról.
888.hu
  • Magyar irodalmi világ a Muravidéken
    Bence Lajos: A muravidéki magyar irodalom szimbolikus értelemben is egy magányos, az áramlatváltozásoknak és viharoknak, tektonikus erőknek is teljesen kitett „Szigete", évtizedekre eltűnik, aztán egy-egy magányos megszólaló által újra fel-felbukó, növényzettől is megfosztott kis „földrész".
  • Az egyház és a bolsevik reflexek
    Maga Ferenc pápa cáfolt mindent, amit a baloldali médiában összehordtak a látogatásáról.
  • Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás
    Az oltás működik, Magyarország működik – erősítette meg Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. – Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget – magyarázta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.
MTI Hírfelhasználó