Sorra adják át az új tornatermeket, uszodákat
Több mint hatmilliárd forint a fejlesztésekre
Több tucat tornaterem és tanuszoda készült el 2016 óta, és épül a következő egy évben országszerte, a program második ütemében a tervek szerint további csaknem ötven létesítmény fejlesztése kezdődik el.
2017. július 5. 14:35

Tizenkét településen – Andocson, Bárándon, Csanádpalotán, Dunaalmáson, Érden, Gárdonyban, Görgetegen, Kistarcsán, Konyáron, Nyírbogáton, Pázmándon és Szomódon – már átadták a tornatermeket, az elkészült létesítmények több mint négyezer gyermek számára biztosítanak megfelelő infrastrukturális feltételeket a mindennapi sportoláshoz – válaszolta a napokban Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) írásbeli kérdésére. A szocialista országgyűlési képviselő arról érdeklődött Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternél, hogy 2017. május 31-ig mennyi tornaterem és tanuszoda készült el az országban.

Tóth István, a Fejér megyei Gárdony polgármestere a Magyar Időknek elmondta, hogy a településen áprilisban adták át a tornatermet. – Egy vadonatúj, minden igényt kielégítő, 1400 négyzetméter alapterületű létesítmény épült Agárd városrészben, amelyben elfér egy 40 méter hosszú és 20 méter széles kézilabdapálya. Az épületben helyet kapott még három pár öltöző, egy szertár és előtér is. A kivitelezés egy éven belül, rekordidő alatt készült el – tette hozzá. Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban egy régi tornatermet építettek át. – Érd legpatinásabb, legrégebbi gimnáziumában néhány hete avattuk az új tornacsarnokot. A fejlesztésre régóta vártak az intézményben – közölte T. Mészáros András polgármester.

Fónagy János jelezte azt is, hogy Csengeren már átadták a tanuszodát, a településen folyik az úszásoktatás. Kitért arra is, hogy 13 településen a tornatermek kivitelezése folyamatban van, ezeket várhatóan még ebben az évben átadják. Emellett csaknem két tucat községben és városban tanuszodák építése zajlik, Budapest XI. kerületében és Vajszlón pedig a közbeszerzési eljárást készítik elő. A tanuszodákat várhatóan a 2017–2018-as tanévben átadják.

Fónagy János válaszában kifejtette azt is, hogy a tanterem- és tanuszoda-fejlesztésekre 2016-ban és 2017-ben eddig 6,15 milliárd forint költségvetési forrást biztosított a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzeti Sportközpontoknak. A Nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program első ütemében a tornatermeken és tanuszodákon kívül kéttucatnyi helyszínen több mint 100 tanterem és 5 komplett iskolaberuházás is megvalósul. Fónagy János hozzátette: a program második ütemében várhatóan további 20 tornaterem és 26 tanuszoda épül majd.

magyaridok.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó