Tarlós: Ne a zöldségárus nyilvánítson szakvéleményt
A metrófelújítás fedezete megvan, és két szakaszra értelmezhető ajánlat érkezett – mondta Tarlós István a Hír TV Newsroom című műsorában. A főpolgármester úgy vélekedett, a baj az, hogy a tényekről sokszor megfeledkeznek, a vágyakat kommunikációs formákba öntik és „dől a butaság néha a közvélemény elé”.
2017. június 17. 14:39
Kiemelte, hogy minden alapot nélkülöznek a Demokratikus Koalíció állításai arról, hogy még mindig hiányzik a fedezet a 3-as metró felújítására.
 
„Van több mint 30 milliárd forint pénzmaradványunk. Ezt a Gy. Németh hölgy hiába kereste az elfogadott költségvetésben, mert akkor a pénzmaradvány mértéke még nem volt ismeretes. Azóta Bagdy főpolgármester-helyettes úrék ezt kiszámították. Ez több mint 30 milliárd forint. Én ehhez nem engedek nyúlni, ha bárki akarna, nem tudok róla, hogy akarja egyébként, azt megvétóznám, vagyis a metrófelújítás fedezete megvan” – fogalmazott a főpolgármester.
 
Hozzátette: érvényes megállapodásuk van a kormánnyal 137,5 milliárd forintról, ebből egyoldalúan sem tudnának kilépni, ha akarnának, de nem is akarnak.
 
„Ehhez jön a mi több mint 30 milliárd forintos pénzmaradványunk” – jegyezte meg. Tarlós kijelentette, hogy mindenféle próbálkozás és „handabanda” ellenére sem tudná senki megakadályozni a megvalósítást, ha felhasználhatják a pénzmaradványt uniós szankció nélkül. A kivitelezés szeptember végén kezdődhet meg és 2020 első negyedévében érhet véget – közölte a főpolgármester.
 
Tarlós István a beszélgetés végén utalt arra, hogy a Hír TV műsorában az LMP-s Csárdi Antal azt mondta, hogy döbbenetes kockázatokat jelent a parti nyomvonalon tervezett gát a Római-parton. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy számos szakvélemény van, erre „behívják ide” azt a Csárdi Antalt, aki zöldségárus a piacon, és „tudományosan minősíti ezt a szakvéleményt”.
HírTV
MTI Hírfelhasználó