Selyemzsinórt kapnak Mesterházyék?
Mesterházy Attila mellett Gúr Nándornak és Velez Árpádnak sem szán parlamenti helyet Botka László. Az MSZP sajtófőnöke tagadja a sajtóértesüléseket.
2017. május 26. 10:36

Az MSZP korábbi elnökét, Mesterházy Attilát nem engedné a szocialisták 2018-as országos választási listájára Botka László – írta a 444.hu. A portál szerint ez Botka László és Molnár Gyula pártelnök elmúlt hetekben tartott lakossági fórumain – Pécsen, Tatabányán és Miskolcon – elhangzottak, egyebek mellett az MSZP eladósodására tett megjegyzések alapján derült ki. Ismert, az MSZP miniszterelnökjelölt-aspiránsa az országos lista és a képviselő-jelöltek kiválasztása során is együttdöntési, lényegében vétójogot akar magának azzal a kikötéssel, hogy „a 2010-es kudarc főszereplői, a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika megtestesítői” nem szerepelhetnek a listán. Botka László neveket azonban nem mondott.

A portál szerint ugyanakkor nemcsak Mesterházy Attilának, hanem közeli szövetségeseinek, Gúr Nándornak, Velez Árpádnak és a zuglói Tóth Csabának sem jutna parlamenti hely. Partvonalon kívülre kerülnének a parlamenti frakció azon tagjai is, akik Botka és Molnár Gyula szerint „alibiznek” az Országgyűlésben. Szavaikból az derül ki, hogy Velez Árpád, Józsa István és Tukacs István nagyon passzív a szocialista képviselők közül.

A portál beszámolója szerint a lakossági fórumokon az is elhangzott, hogy meg kell szüntetni a parlamenti frakció szociális kifizetőhely-jellegét, a régi MSZP-s politikusok, tanácsadóik, a szocialista holdudvar tagjai közül sokan még a mai napig pénzt vesznek fel különféle jogcímeken a pártfrakciótól vagy a párt alapítványaitól, anélkül, hogy érdemi munkát végeznének. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a 444.hu-nak azt állította, hogy valóban volt öt fórum, de azokon Botka László programjáról volt szó, személyi kérdésekről pedig csak annyi, hogy Botka legyen-e a miniszterelnök-jelölt. – A cikkben szereplő képviselők pedig az MSZP-frakció megbecsült tagjai – hangoztatta Nyakó.

A politikus a Klubrádióban közben visszautasította a DK kérését, hogy a baloldali pártok vezetői ne csak a saját, hanem közvetlen hozzátartozóik, köztük gyermekeik vagyonnyilatkozatát is hozzák nyilvánosságra, ahogy azt Gyurcsány Ferenc már korábban megtette. A párt szerint a 2018-as választások előtt fontos lesz, hogy a szavazók lássák, a „demokratikus oldalon” nincsenek eltitkolt jövedelmek. A vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra hozatalával a „Fidesz-média” támadásait is ki lehetne védeni – hangsúlyozta a DK egyértelműen a Botka család 25 millió forintos dzsipjére utalva, ami a szegedi polgármester feleségének a nevén szerepel. – Így majd óvodásfotókat fognak közölni, iskolába, kirándulásra menő politikusgyerekeket lehet fényképezni – érvelt az átláthatóság ellen Nyakó István.

magyaridok.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Bayer Zsolt: A Tóth Bertalan
  Tóth Bertalan tehát megméredzkedett a nagy versenyben, méghozzá nem mással, mint Tóth Bertalannal.
 • Egy magyar hagyomány
  Nem csodálom, hogy ezt az országot nem érti senki. Nemcsak a nyelve miatt, hanem a lelke miatt sem. Itt évszázadok óta egy időben, egyszerre mindenki úgy érzi, hatalmon is van meg ellenzékben is
 • Most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
  A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó