Nógrádi nem tenne sok pénzt a franciákra
Macron ígérete, miszerint Franciaország a terrorizmus elleni harcban, így a hírszerzésben is átveszi az európai vezetőszerepet Berlintől, politikai utópia.
2017. május 10. 10:38

A biztonságpolitikai szakértő szerint realitás lehet, hogy Franciaországba telepítenek egy uniós hírszerző központot, Emmanuel Macron ígérete, miszerint Franciaország a terrorizmus elleni harcban, így a hírszerzésben is átveszi az európai vezetőszerepet Berlintől, politikai utópia.

Emmanuel Macron nyilván rájött arra, hogy saját pártjával az esélye nulla. Abban, hogy lenullázta a szocialista pártot, nagy igazság van. Egy miniszterelnöknek egy ilyen pálfordulás gyorsnak tűnik, de nyilván szeretne részesedni a hatalomból – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

A nemzetgyűlési választások után kormányt kell alakítani. Kérdés, mit ér el Macron új pártja, ki kivel alakít kormányt. Ezt követően lehet arról beszélni, ki lesz a miniszterelnök – mondta.

A szakértő megemlítette, hogy Macron megválasztása után kimentek az emberek az utcára tüntetni. Macron ugyanis kijelentette, hogy elbocsát 120 ezer közalkalmazottat, közös uniós hadsereget, parlamentet, pénzügyminisztert akar. Mindez rengeteg ember érdekeit sérti – jegyezte meg.

Macron a hosszú idő alatt megszerzett szociális vívmányokat akarja megnyirbálni, ami nem lesz könnyű. Különös tekintettel arra, hogy Európában a francia a legrövidebb heti munkaidő – tette hozzá.

Macron terve, a közös európai hadsereg, kiváló, ez azonban horribilis pénzbe kerül. Ezt valahonnan el kell venni – hívta fel a figyelmet.

Beszélt arról is: Macron kijelentése, miszerint Franciaországnak kell vezetnie a terrorizmus elleni harcot, egy csodálatos PR-dolog, ehhez azonban óriási pénzek kellenének, melyeket nem látni. Az ország ráadásul nem rendelkezik a szükséges képességekkel, és Nagy-Britannia unióból való kilépésével a brit hírszerzés információitól is elesnek.

Realitás, hogy Franciaországba visznek egy hírszerzőközpontot, de hogy Berlinnel szemben a franciák átvegyék a vezető szerepet, az politikai utópia – tette egyértelművé Nógrádi György.

Sok sikert kívánok Macronnak, hogy ezt elérje, de ha fogadni kellene, nagyon kevés pénzt tennék arra, hogy Franciaország az európai hírszerzés valóságos vezetője lesz – hangoztatta.

hirado.hu
 • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
  A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Újabb megelőző intézkedések lépnek életbe
  Mindenkinél, akinél felmerül a fertőzés gyanúja, térítésmentesen elvégzik a koronavírus kimutatására alkalmas PCR-tesztet - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
 • Tíz pontban a magyar médiáról
  A magyar sajtópiac kiegyensúlyozott, nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív, mint balliberális forrásokból – derül ki a Médianéző Központ legújabb elemzéséből. A tanulmány átfogó képet ad a magyar sajtópiac helyzetéről, rámutatva arra, hogy 2010 óta folyamatosan növekszik a balliberális médiumok száma, s hogy Magyarország legjelentősebb médiavállalkozásai kormányhoz való viszonyuktól függetlenül nyereségesek.
 • Kormányrendelet rögzítette a Városliget építésszabályozási sarokpontjait
  A jelenleg hatályos Városligeti Építési Szabályzattal egybecsengő módon rögzítette a Városliget megújításának építésszabályozási sarokpontjait a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet.
MTI Hírfelhasználó