Magyarország barátait fogadta Áder János
Egy ország nem csupán térképen körülhatárolt terület, gazdasággal, politikával, kereskedelemmel: van szellemi kisugárzása is, ami képes befolyásolni gazdasági, kulturális és politikai életünket - mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten.
2017. május 5. 14:52

Az államfő feleségével, Herczegh Anitával a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait, és köszöntő beszédében úgy fogalmazott, "önök hisznek a közvetlen tapasztalatok, a kiváló teljesítmények és a személyes kisugárzás sorsformáló erejében, és tudják, hogy a közös munkához a bizalmat, a vitákhoz a józan megértést csak a kölcsönös tisztelet adja meg. A tisztelet ereje pedig annál nagyobb, minél többet tudunk egymásról".

A köztársasági elnök megköszönte a megjelenteknek, hogy hűséges barátai Magyarországnak, és munkájuk, kapcsolataik révén növelik a hazánk iránti érdeklődést, árnyalják a rólunk alkotott képet, öregbítik az ország jó hírét, és jobb időben erősítik kisugárzását.Áder János hozzátette, hogy nem a híradások sokszor felszínes és leegyszerűsítő világában teszik ezt, hanem ott, ahol az igazi értékek kerülnek mérlegre, ahol az elismerés a valódi teljesítménynek szól, ahol a párbeszéd alapja a nyitottság és az őszinte odafigyelés, ahol ugyanazzal a mércével mérjük a magunk és a másik véleményét is.

Az államfő hangsúlyozta: a Magyarország Barátai Alapítvány szervezésében megvalósuló világtalálkozó résztvevői segítenek abban, hogy a magyarok becsülete megmaradjon.

Vizi E. Szilveszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy a világ minden tájáról Budapestre érkezett résztvevők azért jöttek el negyedik alkalommal is, hogy hitet tegyenek a barátság mellett, és hitet tegyenek amellett, hogy szeretik Magyarországot, a magyar kultúrát.

Jelezte, most először nemcsak azokat köszönthetik Budapesten, akik magyar gyökerekkel rendelkeznek, hanem olyanokat is, akik megszerették Magyarországot és a kultúrát.

A Magyarország Barátai Alapítvány negyedik világtalálkozóját tartja május 5-7-én, a konferencián felszólalnak a kormány tagjai.

Az alapítvány hídszerepet vállalt a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága között. Küldetése, hogy Magyarország eseményeiről és a magyarok eredményeiről értékközpontú, de pártatlan tájékoztatást nyújtson. Tagjai a világban élő, sikeres és a magyar kultúrát szerető, jelentős külföldön élő magyarok és külföldiek. Az alapítvány a Magyarországról és a magyarokról a világban kialakult képet kívánja teljesebbé, korrektebbé tenni.

A világtalálkozón a magyar tudományról, művészetekről és sportról, valamint a magyar kisebbségekről tartanak kerekasztal-beszélgetéseket, és előadást tartanak a magyar politikai közélet jeles szereplői.

A világtalálkozóra 24 országából kétszáz résztvevő érkezett.

 

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita koccint az alapítvány kuratóriumának elnökével, Vizi E. Szilveszterrel a Magyarország Barátai Alapítvány tagjainak tiszteletére adott fogadáson a Sándor-palotában 2017. május 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
   

MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó