Szocialista bojkott várhat a Hír TV-re Simicska miatt
Az MSZP Kálmán Olga elhatárolódását is hiányolja.
2017. április 8. 11:41

A Fideszhez hasonlóan az MSZP vezető politikusait is hiába várhatják majd a Hír TV-be és Kálmán Olga műsorába, miután Simicska Lajos egyértelművé tette, hogy minden szimpátiája a Jobbiké – értesült a Magyar Idők. A szocialisták elfogadhatatlannak tartják Simicskáék fideszes politikusoknak és Orbán Viktor családjának címzett alpári fenyegetőzéseit is.

Az MSZP következő, húsvét utáni elnökségi ülésén napirendi pont lesz a Hír TV-hez, ezen belül is Kálmán Olga műsorához, az Egyenesenhez való viszony. Ekkor döntés születhet arról, hogy a Fideszhez hasonlóan az MSZP vezető politikusait is hiába várják majd a csatornához – tájékoztatták a Magyar Időket elnökségi forrásaink.

Elmondásuk szerint az MSZP-ben komoly, széles körű megütközést keltett, hogy Simicska Lajos nagyvállalkozó, a Hír TV tulajdonosa egyértelművé tette: minden szimpátiája a Jobbiké, mert ha ők nem verik meg a Fideszt 2018-ban, akkor más ezt nem tudja megtenni. Bár Simicska azt állítja, hogy nem kötött egyezséget a Jobbikkal, szerinte eljött az ideje a generációváltásnak a magyar politikában, a jelenlegi kormány ugyanis „egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia”.

– A Jobbik felé semmilyen út nem vezet – hangoztatták MSZP-s elnökségi forrásaink, akik szerint a szocialisták Hír TV-s bojkottja egyenes arányban növekedhet azzal, ha Simicska és a Jobbik együttműködése még szorosabbá válik.

Szavaikból kiderült az is, hogy a párt számára átértékelődött az ATV-ből a Hír TV-be igazoló Kálmán Olga szerepe. Elfogadhatatlannak tartják ugyanis, hogy Simicska Lajos és fia, Simicska Ádám a közelmúltban több alkalommal is durván megfenyegették a Fidesz politikusait, illetve Orbán Viktort és családját, amitől műsorában Kálmán Olga a legcsekélyebb mértékben sem határolódott el.

Ismert: azt állítva, hogy paparazzók lepték el a házuk környékét, akik állítólag minden mozzanatot fényképeznek, Simicskáék egyebek mellett kibelezést, a kormányfő családjával kapcsolatos coming outot emlegettek.

„Mindenkinek üzenem, hogy a mi családunk teljesen rendben van, nem nálunk kell szaglászni, máshol biztosan több lenne a szaftos téma, nekünk biztosan nem kell coming outolni. Ezt mindenki értse, ahogyan érteni akarja. Innen is üdvözöllek Viktor, ha már ti vagytok az állítólagos keresztény erkölcs felkent bajnokai” – üzente Simicska Ádám.

Egy későbbi posztjában fideszes képviselők nemi szervének megcsonkítását is emlegette.

Az alpári fenyegetőzés ellen az MSZP választmányának elnöke már felemelte a szavát.

– A családot támadni, azon keresztül politikai célokat megvalósítani mélyen elítélendő. Nagyon szeretném, ha mindenkinek lenne annyi gondolata és ereje, hogy a politikai ellenfelével vitatkozzon és ne a családtagjával, mert az kimondottan rühellni való dolog – mondta Hiller István az Echo TV-nek.

magyaridok.hu