Nemzeti baloldal nem létezik
Ez a nemzetellenes romboló erő azóta is jelen van, például az SZDSZ-nek a nemzet létét is kétségbe vonó eszméiben.
2017. március 18. 15:06

Az ellenzék körében zajló zavaros folyamatokról, a hazai baloldaliságban mélyen gyökerező romboló erőről és a kormánykoa­líció eredményeiről nyilatkozott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a PestiSrácok hírportálnak, valamint az Echo TV-nek. Már­cius 15-e kapcsán kitért arra is, hogy a szabad véleménynyilvánítás jogával is vissza lehet élni.

Simicska Lajos pálfordulása a bizonyíték arra, hogy a kormánykoalíció számára a legfontosabb az ország érdeke – nyilatkozta Kövér László a Pesti­Srácoknak.
 
Hangsúlyozta: az üzletember azt követően fordult szembe a Fidesz–KDNP-vel, hogy sérültek üzleti lehetőségei a kormányzat nemzeti érdekből meghozott döntései következtében. – A médiaguru ezután az „ősellenség” Jobbik mögé állva kívánta kompenzálni sérelmeit – mondta a házelnök.
 
Kövér László kifejtette: bár láthatóan az ellenzék nem képes elhitetni, hogy pártjai jobb teljesítményre képesek, mint a hatalmon lévők, a demokráciákban számolni kell a hisztériakeltéssel, a polgárháborús retorika használatával a szavazók józan mérlegelésének megzavarására. Hozzátette: épp ezért figyelemmel kell kísérni, hogy mivé fejlődik az az „áttekinthetetlen fortyogás”, ami a Jobbikkal kiegészült baloldalon zajlik.
 
Ennek illusztrálására a nemrégiben feltűnt Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum Mozgalom elnökének a nemzeti baloldalra vonatkozó ötletét említette a házelnök. Mint mondta, hitelteleníti Fekete-Győr programját, hogy eleve egy nemzeti ügy, az olimpia hazai megrendezésének ellehetetlenítése hívta életre a mozgalmukat. 
 
Másrészt a heves indulatok, amelyeket a baloldalon keltett a kijelentése, világossá teszik, hogy önellentmondás a momentumosok elképzelése: a magyar baloldal már az MSZMP idejében is a legnemzetietlenebb volt a térségben.
 
Kövér László emlékeztetett, hogy ez a nemzetellenes romboló erő azóta is jelen van, például az SZDSZ-nek a nemzet létét is kétségbe vonó eszméiben, de Fekete-Győr is ugyanazt az elvet vallja, mint Kovács László: „Tanuljunk meg kicsik lenni.” Ez a mentalitás juttatta a szakadék szélére Magyarországot, és ha ismét kormányzati programmá válna ez a felfogás, akkor ennek a nemzetnek „befellegzett”, figyelmeztetett a fideszes politikus.
 
Az Országgyűlés elnöke az Echo Televízió Mélymagyar című műsorának tegnap esti adásában a március 15-én történtekkel kapcsolatban arra is kitért, hogy nem fér bele a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságjogába az, hogy tönkretegyenek egy nemzeti ünnepet. A lehető legszélesebb szabadságot akarták a jogszabályokba foglalni, és ezzel hosszú évekig nem is volt baj, mert senki nem akart ezzel visszaélni, viszont egy nemzeti ünnep megzavarása vagy egy politikus magánháza előtti tüntetés nem tartozik bele a nyilvános véleménynyilvánítás jogába – vélekedett Kövér László. A vitaképtelen baloldallal való viszonyt a hidegháborúhoz hasonlította a házelnök.
Magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
 • Magyarországnak joga van megvédenie magát
  Magyarország ismét útelágazáshoz érkezett, akárcsak Szent István idejében, és ebben a helyzetben is joga van megvédenie magát - mondta a honvédelmi miniszter a nemzeti ünnep alkalmából pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség központi ünnepségén.
MTI Hírfelhasználó