2020-ra erősödhet a magyar gazdaság
A nagyvállalatok többsége 310 forint körüli euró árfolyam stabilizálódását feltételezi az év első felében – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatás legutóbbi adataiból.
2017. március 11. 13:07

A KSH legfrissebb, szezonálisan és naptárhatással kiigazított adata szerint a bruttó hazai termék volumene 2016 IV. negyedévében 0,4 %-kal haladta meg az előző év azonos időszakát, míg tavaly összességében 1,5%-kal emelkedett a GDP.

A K&H nagyvállalatok körében végzett felmérése szerint az idei év is hasonlóan alakulhat, hiszen leginkább a jelenlegi gazdasági növekedés folytatódásával terveznek a nagyvállalati döntéshozók. „2017-re stabil kilátásai vannak a legnagyobb hazai cégeknek, hiszen közel kétharmaduk (65%) a jelenlegi növekedési ütem folytatódásában bízik, miközben minden negyedik vállalat intenzívebb gazdasági bővülést feltételez.

A következő három évet tekintve viszont optimistábbak a vállalatvezetők. Legnagyobb arányban (45%) ugyan 2020-ra is a mostani növekedési ütem folytatódására számítanak, közel ugyanennyien (40%) azonban a jelenlegi 1,5%-os teljesítménynél erőteljesebb bővülésre számítanak.

Ezzel egybecseng az Európai Bizottság várakozása is, amely szerint 2018-ban már 3,2%-kal nőhet a magyar gazdaság” – részletezte az eredményeket Hodina Péter, a K&H Vállalati értékesítési igazgatóságának vezetője.

K&H
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó