Cáfolható a bevándorláspárti szervezetek minden kritikai érvelése
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint abszurd módon a jogi határzár szigorítása ellen borítékolható uniós eljárások akár a hasznunkra is válhatnak. 
2017. március 9. 15:22

Ami valójában a módosításról szóló vita kapcsán is felmerül, az, hogy pártoljuk-e a multikulturális, párhuzamos társadalmak kialakulását Európában vagy sem? – mondta lapunknak a jogi határzár szigorítását érő támadások kapcsán Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. Szerinte ezt a kérdést nem lehet megkerülni, de aki fel meri hozni – lásd a miniszterelnök „etnikai homogenitással" kapcsolatos kijelentése körül kialakult vitát –, azt még ma is megpróbálják diszkreditálni a politikai korrektség jegyében.

Kifejtette: a magyar szigorítást kritizálók azon az alapon állnak, hogy minden kultúra egyenlő és csereszabatos. Az ide beáramló, az európaitól gyökeresen eltérő társadalmi magatartásmintákkal rendelkező tömegeknek is ugyanazok a jogok járnak, mint az őshonos európaiaknak. Az egyenlő bánásmód követelményének hamis utópiájából kiindulva állítják be például a jobb élet iránti emberi vágyat alapvető emberi jogként – s ezen felfogással persze nem passzol össze, ha egy állam meg akarja védeni állampolgárait és határait. Azonban saját értelmezési keretrendszerükön belül is tárgyi tévedéseket vétenek az emberi jogi fundamentalisták: a szigorítások ugyanis nem őrizetbe vételről szólnak, hiszen a migránsok Magyarország irányán kívül bármely irányba elhagyhatják a tranzitzónát, csoportos kiutasítás sem valósul meg, hiszen nem más állam, hanem a magyar tranzitzóna területére küldhetik vissza őket, továbbá a tizennégy év alatti kiskorúakra továbbra is speciális eljárás vonatkozik – magyarázta a szakértő.

Persze a „tévedéseken" nem kell meglepődni, hiszen a Helsinki Bizottság nemrég azt vetette fel, hogy pszichoszociális kezelést kellene biztosítani a homoszexuális migránsoknak. Ez az a gondolkodásmód, mely hamisan azt sugallja, hogy a „migráns valójában nem idegen, csak egy barát, akivel még sosem találkoztunk". A tömeges bevándorlást pártolók hálózata jól működik: pár napja „civilek" kérték az EU-t, indítson eljárást Magyarország ellen, majd szerdán az Európai Parlament liberális frakciója már ugyanezt követelte brüsszeli szinten. Enélkül is borítékolhatóak uniós és egyéb eljárások, melyek jelen esetben azonban abszurd módon üdvözlendőek: ezek során ugyanis mód nyílhat a magyar szigorítás „valóság indokolta szükségességének megvilágítására"– véli Szánthó.

Magyar Hírlap
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hősies küzdelem után ezüstérem
  A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államoktól a szombati döntőben a Margitszigeten.
 • Segítség a legjobbaknak
  Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.
 • Választásokat dönthet el a hibrid hadviselés
  Georg Spöttle: A megtévesztés eszközei egyre tökéletesebbek lesznek.
MTI Hírfelhasználó