Újabb 4 millió afgán indulhat Európa felé
Amennyiben összeomlik a Nyugat által támogatott afgán rezsim, a káoszt népvándorlás követi majd. Több mint négymillió fiatal férfi indul majd Európa fele - közölte Michael Fallon brit védelmi miniszter.
2017. február 20. 16:37

Sir Michael Fallon a Müncheni Biztonsági Konferencián figyelmeztetett a négymilliós migrációs áradatra, amely meglátása szerint a terrorizmus veszélyét is magában hordozza. Fallon nem tágított, egyértelműen kijelentette, hogy a NATO-nak nem szabad kivonni csapatait Afganisztánból, mert ellenkező esetben “mi, itthon fogjuk érezni ennek a közvetlen hatásait”. “Helyes döntés volt bevonulni, de nem lehet azelőtt távozni, hogy befejeznénk a feladatot. Ha ez az ország összeomlik, mi fogjuk ennek a következményeit érezni, méghozzá közvetlenül. Az afgán falvakból 3-4 millió fiatal férfi indulhat el nyugatra. És ők Németország vagy Nagy-Britannia fele jönnek majd” - emelte ki a 15 éve elindított misszió érveit és ellenérveit taglaló vita alatt.

Korábban Mike Penning fegyveres erőkért felelős államminiszter figyelmeztetett arra, hogy az afgán hadsereg csak a tizede a brit haderőnek, és véleménye szerint segítségre szorulnak. Konkrét tervekről nem árult el semmit, de a kinti koalíciós csapatokkal folytatott beszélgetései alapján kijelentette, hogy elképzelhető egy jövőbeli átcsoportosítás.

hirado.hu / RT
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó