Újabb 4 millió afgán indulhat Európa felé
Amennyiben összeomlik a Nyugat által támogatott afgán rezsim, a káoszt népvándorlás követi majd. Több mint négymillió fiatal férfi indul majd Európa fele - közölte Michael Fallon brit védelmi miniszter.
2017. február 20. 16:37

Sir Michael Fallon a Müncheni Biztonsági Konferencián figyelmeztetett a négymilliós migrációs áradatra, amely meglátása szerint a terrorizmus veszélyét is magában hordozza. Fallon nem tágított, egyértelműen kijelentette, hogy a NATO-nak nem szabad kivonni csapatait Afganisztánból, mert ellenkező esetben “mi, itthon fogjuk érezni ennek a közvetlen hatásait”. “Helyes döntés volt bevonulni, de nem lehet azelőtt távozni, hogy befejeznénk a feladatot. Ha ez az ország összeomlik, mi fogjuk ennek a következményeit érezni, méghozzá közvetlenül. Az afgán falvakból 3-4 millió fiatal férfi indulhat el nyugatra. És ők Németország vagy Nagy-Britannia fele jönnek majd” - emelte ki a 15 éve elindított misszió érveit és ellenérveit taglaló vita alatt.

Korábban Mike Penning fegyveres erőkért felelős államminiszter figyelmeztetett arra, hogy az afgán hadsereg csak a tizede a brit haderőnek, és véleménye szerint segítségre szorulnak. Konkrét tervekről nem árult el semmit, de a kinti koalíciós csapatokkal folytatott beszélgetései alapján kijelentette, hogy elképzelhető egy jövőbeli átcsoportosítás.

hirado.hu / RT
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó