Csak feddés vár Kunhalmi Ágnesre
Molnár Gyula szerint Kunhalmi Ágnesnek meg kellett volna gondolnia, szabad-e a sajtó elé állnia olyan „oldott hangulatban”, mint amilyenbe december 30-án került. Legtöbb párttársa viszont inkább védte az MSZP fővárosi elnökét, akinek ügye téma lesz az elnökségi ülésen, de csak feddésre kell számítania.
2017. január 4. 11:23

Nem az MSZP-re, hanem Kunhalmi Ágnesre tartozik, hogy december 30-i sajtótájékoztatóját alig bírta megtartani, mert többször is nevetőgörcsöt kapott – derül ki a vezető szocialista politikusok szavaiból. Az ügyben Molnár Gyula a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy foglalt állást, hogy párttársának nem kellett volna kiállnia újságírók elé, ha úgy érezte, hogy ezt nem tudja megtenni. Az MSZP elnöke szerint azonban ez nem pártügy, hanem az ő személyes dolga, végig kell gondolnia, hogy szabad-e a sajtó elé kiállni ilyen hangulatban.

Lendvai Ildikó pusztán a fáradtságnak tudta be Kunhalmi szokatlan viselkedését. – Minden színésszel és rádióbemondóval megesik ilyesmi. Ha az összes színész otthagyta volna a pályát, akivel hasonló dolog történt, nem lépne fel senki a színházakban – mondta a Magyar Időknek a volt pártelnök. Kérdésünkre, hogy miért épp a színjátszásból vett példával illusztrálta a budapesti MSZP-elnök bakiját, Lendvai egyrészt a családja színházi múltjára hivatkozott, másrészt a politikusi szakmát rokoníthatónak vélte a színészettel, amennyiben mindkét terület művelője előad valamit.

A fővárosi elnök viselkedését az elnökség is tárgyalni fogja

A fővárosi elnök viselkedését az elnökség is tárgyalni fogja

Havas Szófia, az MSZP egészségpolitikusa nem tulajdonított politikai jelentőséget a történteknek. Annyit azonban elmondott, hogy nem szerencsések az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások. Gőgös Zoltán, a szocialisták alelnöke szerint neki és pártjának nincs dolga az üggyel. – Áginak volt egy rossz napja – fogalmazott.

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke a Magyar Időknek azt mondta: bár van véleménye Kunhalmi szerepléséről, azt nem kívánja megosztani. Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő kifejtette: az incidens nem volt szerencsés. Szavai szerint többször látta már Kunhalmit a múlt péntekit idéző kedélyállapotban, amely a politikusnő személyiségéből fakad, nem pedig tudatmódosító szerek hatása.

Információink szerint Kunhalmi ügye az MSZP elnökségi ülésén is téma lesz, de a budapesti elnöknek mindössze feddésre kell számítania, mert a felmérések szerint a párt egyik legnépszerűbb politikusa. Kunhalmi egyébként az ominózus sajtótájékoztatón úgy mentegetőzött: „tegnap volt az előszilveszteri buli, és még ennek a hatását érzem… most is egyébként.”

magyaridok.hu
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Ha békét akarsz, készülj a békére!
  Akárhogy is, de a háborúk valóságához hozzátartozik a majd elérendő béke is. A politikusok négy-öt év rombolás után boldogan jelentik ki: öt-tíz éven belül, az újjáépítést követően képesek leszünk elérni a háború előtti gazdasági volument és életminőséget. Akkor mire volt jó az egész?
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
MTI Hírfelhasználó