Kibővítik az M1-es és M7-es autópályát
A korábbi visszakozás után úgy tűnik a Kormány mégis belevág és háromsávossá bővíti az M1-es és az M7-es autópályákat.
2016. december 27. 11:00
Úgy tűnik a visszavonja a visszavonást a kormány az M1 és M7 háromsásvossá bővítése ügyében, azaz mégiscsak megvalósulhatnak a fejlesztések. Még augusztusban jelent meg a terv majd egy hét múlva már vissza is vonták azt.
 
A Portfólio viszont most kiszúrta a Magyar Közlönyben megjelent új kormányhatározatot, amely szerint az M1 autópálya Budapest-Győr, valamint az M7 autópálya Budapest-Balatonvilágos közötti szakaszának kapacitásbővítő fejlesztéseiről rendelkezik. Ennek értelmében az említett útszakaszokat menetirányonként háromsávosra kell bővíteni.
 
Nagyjából ezekről a szakaszokról van szó (illusztráció):

M1_m7_bov

A határozat szerint a Kormány megbízza a nemzeti fejlesztési minisztert és a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztost, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket az említett szakaszok bővítését célzó építési engedélyezési tervdokumentáció előkészítésre.
 
Az előkészítési feladatok teljesülését követően pedig – a Nemzetgazdasági Minisztérium bevonásával – meg kell valósítani a beruházást, vagyis az említett útszakaszok háromsávosra történő bővítését 2023. március 15-ig.
 
Korábban úgy tűnt akkor építenék meg a plusz sávokat, ha Magyarország elnyeri a 2024-es Olimpa rendezési jogát, de most más az indoklás. E szerint szerint az Európai Unió közlekedési törzshálózatának részét képező M1 és az M7 autópályák stratégiai jelentőségűek, amely Magyarország és a régió gazdasága szempontjából egyaránt fontosak, illetve a hazai vállalkozások versenyképességének megtartására és erősítésére, ezért a kormány egyetért a megközelítésüket, valamint a tranzitforgalom biztonságos elvezetését szolgáló autópálya-szakaszok kapacitásbővítő fejlesztésével.
vezess.hu
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó