Ádert jelölik a köztársasági elnöki posztra
Orbán Viktor felkérte Dobogókőn a Fidesz elnökségét, hogy ismét Áder Jánost javasolják köztársasági elnöknek. A kormányfő még karácsony előtt tájékoztatja a felkérésről az államfőt – tudta meg az ATV.hu.
2016. december 21. 23:11

Vagyis hiába pletykálták az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy Áder nem maradhat még egy ciklusra a Sándor-palotában, mert a kormányfő Balog Zoltán erőforrás-minisztert szánja a helyére. A csatorna úgy értesült, hogy Orbán javaslatára a Fidesz-elnökség egyhangúlag döntött az újrajelölésről. A miniszterelnök várhatóan a napokban, még karácsony előtt tájékoztatja a döntésről a köztársasági elnököt.

Szintén az ATV értesülése volt korábban, hogy maga Áder telefonon hívta Kövér László házelnököt és Orbánt, hogy maradna még egy ciklusra. Pedig Schmidt Pál 2012-es lemondásakor állítólag azt mondta, csak öt évre vállalja a megbízatást.

A jelenlegi köztársasági elnök közvetlen elődjéhez képest nem írt alá minden törvényt. Például Áder buktatta el a jegybanki Pallasz alapítványok költéseit eltitkoló törvényjavaslatot, a postatörvény egy részét, valamint a földtörvényt. Legutóbb a fővárosi Erzsébet tér államosítását nem írta alá, amelyet másnap megváltoztatott formában újra megszavaztak. A héten pedig a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényt küldte az Alkotmánybírósághoz.

MNO
  • A tram-train reneszánsza Európában
    Egyre népszerűbb Európában a tram-train rendszere, ennek jele, hogy hat német és osztrák város összesen több mint félezer szerelvényt rendelt a Stadlertől. Ugyanilyen járművek közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között is, számuk, ha majd mindegyiket forgalomba helyezik, eléri az egy tucatot.
  • A magyarok többsége a Fidesz győzelmét várja
    A megkérdezettek 68 százaléka kormánypárti győzelemre számít, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csak kevesebb, mint a fele bízik a kormányváltásban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából
  • Nem tud titkot tartani a dán titkosszolgálat?
    A politikus az elmúlt években több olyan interjút adott, amiben lényegében megerősítette az együttműködést az egyik legnagyobb amerikai hírszerző ügynökséggel, sőt azt is „kikotyogta”, hogy az alku még Bill Clinton elnöksége idején jött létre.
MTI Hírfelhasználó