Újra gereblyébe lépne az MSZP
A Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint hatalmas hibát követnének el a szocialisták, ha Andor Lászlót jelölnék a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének. Lánczi Tamás szerint róla nehéz elképzelni, hogy el tudna vezetni egy országot.
2016. december 20. 14:47

Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök- jelöltje 2018-ban – írta hétfői számában névtelen forrásokra hivatkozva a Magyar Idők.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja hétfői sajtótájékoztatóján ugyan nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést. Az MSZP sajtófőnöke, Nyakó István azonban tagadta, és a Fidesz ötletének nevezte a hírt.

„Ugyanabba a gereblyébe készül belelépni az MSZP”

Lánczi Tamás szerint Andor László gyenge jelölt lenne. Ha igaz a hír, az arra utalna, hogy az ellenzéki pártok semmit sem tanultak a 2014-es kudarcból – mondta a Kossuth Rádió 180 perc c. műsorában.

„Lényegében egy Bajnai Gordonhoz hasonló kaliberű, de nála egy fokkal gyengébb jelölttel próbálnák meg ugyanazt eljátszani. Hasonló a két ember habitusa, karrierje. Mindkettő technokrata, mindkettő a brüsszeli pénzügyi elitet képviseli ”- tette hozzá a Századvég Alapítvány vezető elemzője, aki nem érti, hogy ha ez 2014-ben nem jött be, akkor ugyanez a mutatvány most miért sikerülne.

„Az MSZP ugyanabba a gereblyébe készül belelépni” – fogalmazott.

„Gyurcsány Ferenc bábja lenne”

„Andor László kiváló közgazdász professzor, megvan a tudása, de nem politikus. Nem az a típusú ember, akinek a baloldalra szüksége lenne, aki képes lenne a baloldalt kirángatni abból a nagyon-nagyon mély kátyúból, amibe évekkel ezelőtt beleesett. Inkább egy báb lehet Gyurcsány Ferenc kezében, de annak sem megfelelő, mert alkalmatlan arra a szerepe, amire ki akarják őt jelöni” –  magyarázta a szakértő.

„Bajnairól legalább el lehetett képzelni, hogy el tudna vezetni egy országot”

„A baloldal forgatókönyve nagyon hasonló a 2014 előttihez, csak most nem Bajnai Gordont, hanem a hozzá nagyon hasonló Andor Lászlót kérnék fel külső személyként kormányfőjelöltnek – ha a hír egyáltalán igaz. Andor azonban még annyival is gyengébb jelölt lenne, hogy Bajnainak legalább volt egyfajta politikai múltja, egy évig volt kormányfő. Róla el lehetett képzelni, hogy el tudna vezetni egy országot, ha véletlenül odajutna” – folytatta Lánczi.

Az elemző szerint Andor Lászlóról ezt már nehéz elképzelni: inkább tudós ember, de legjobb esetben is egy technokrata.

„Öt évig dolgozott uniós biztosként, a brüsszeli elit észjárását ismeri, azt képviseli. Nem tudom, kinek lehet ez vonzó a brüsszeli és egy szűk magyarországi baloldali elitet leszámítva” – mondta.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Az EU nem védi Európa déli határát a migránsok ellen
  A csempészhajók - szépítő kifejezéssel NGO-hajók - kiszolgálják az embercsempészeket, és taxiztatják a csempészésért vagyonukkal fizető, becsapott afrikaikat. Nem tudni, milyen érdekeltség bújik meg a háttérben, mert az Unió - ellentétben a józan ésszel - nem védi a kontinenst.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
MTI Hírfelhasználó