A baloldal eltörölné a családi adórendszert?
A Fidesz-KDNP szerint a baloldal kezdettől fogva támadja a családi adórendszert, ha rajtuk múlna, eltörölnék - mint kormányzásuk alatt tették -, ami adóemelést és megszorítást jelentene - mondta Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2016. december 19. 16:59

Előzőleg Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára azt közölte, hogy az idei évhez hasonlóan jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyermeket nevelők családi adókedvezménye. Hollik István ezt úgy kommentálta: a jelenlegi kormány politikája éles ellentéte a baloldalénak, mert míg utóbbi elvette, addig a Fidesz-KDNP visszaadta és emeli a családok adókedvezményét.

A baloldal megszorításai 2002-2010 között leginkább a családokat sújtották, hiszen akkor eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, a három- vagy többgyermekesekét pedig csökkentették – mondta a kereszténydemokrata képviselő. Szerinte a szocialisták most is így gondolkodnak, “ismét egyértelművé tették, hogy nem támogatják a magyar családokat, a családi adókedvezmények rendszerét”.

Ezt bizonyítja, hogy a szocialisták a jövő évi adótörvények megszavazásakor nem támogatták sem a kétgyermekesek családi adókedvezményének növelését, sem a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését – tette hozzá. Hangsúlyozta: a kormány célja, hogy több pénz maradjon a családoknál, ehhez az adócsökkentést tartják a legfontosabb eszköznek. A családi adókedvezmény 2011-2016 között 1300 milliárd forintot hagyott a családoknál – közölte. Hollik István arra is reagált, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő szerint a nyugdíjasok készpénzben már hetekkel korábban megkaphatták volna az év végi tízezer forintos segítséget, ha a kormány azt nem Erzsébet-utalványban adná nekik.

A KDNP politikusa erre azt mondta: jó lenne, ha a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc először a saját portája előtt kezdene söpörni, mert amikor ő kormányzott, nemhogy tízezer forint Erzsébet-utalványt nem adtak a nyugdíjasoknak, hanem elvettek tőlük egyhavi járandóságot, emelték a gáz és a villany árát, az áfát pedig megduplázták. Szavai szerint Gyurcsány Ferencék semmit nem tettek a nyugdíjasok biztonságos, kiszámítható életéért, sőt veszélyeztették azt.

Hollik István egyúttal azt ígérte, hogy december 31-ig minden nyugdíjas megkapja a tízezer forintos Erzsébet-utalványt.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó