Kárpótolják a Gyurcsány-hű képviselőket
Megoldották az országgyűlési munkát bojkottáló DK-sok anyagi problémáit.
2016. december 17. 18:15

„Belső források átcsoportosításával” oldják meg Gyurcsány Ferencék azoknak a DK-s képviselőknek a nehézségeit, akik azért veszítik el tiszteletdíjukat, mert a kétharmados szavazásokat leszámítva október óta nem vesznek részt a parlamenti munkában.

– Nem tudom pontosan, hogy kit érint, de ha valakit igen, akkor a belső források átcsoportosításával megoldjuk ezt a problémát. Számunkra nagyon fontos az elvi politizálás, ezért nem okozhat nehézséget, ha emiatt esetleg veszteség ér minket – mondta a Magyar Időknek a DK szóvivője. Kérdésünkre, hogy a képviselők így a párttól kapják-e a fizetésüket, Gréczy Zsolt azt mondta: nem foglalkozik a párt pénzügyeivel, de tudomása szerint egyelőre megoldottak minden ilyen problémát.

Emlékezetes, Gyurcsány Ferenc korábban a Magyar Időknek arról beszélt, hogy a négy érintett képviselő között vannak, akik „képesek menedzselni” ezt a kihívást – ő ide tartozik –, ám vannak olyanok, akiknek „nincs felhalmozott vagyona, jövedelme”, ezért „megoldhatatlan helyzetbe” kerültek. – A párt érzi ennek a felelősségét és tenni is fog azért, hogy ők dolgozhassanak és jövedelemre tehessenek szert – hangoztatta a DK elnöke. Mivel az országgyűlési képviselők tiszteletdíja jelenleg havi 747 878 forint, amihez hozzájönnek még például a bizottsági munkáért járó, illetve egyéb juttatások, számításaink szerint Vadai Ágnes, Varju László és Oláh Lajos a 2018-as választásig fejenként húsz-, összesen hatvanmillió forinttól esik el, amit a DK elnökének szavai szerint a párt pótolna számukra.

Mindez érdekes annak fényében, hogy Gyurcsány Ferenc közlése szerint idén először azért maradt el a DK majálisa, mert a párt 13-14 milliós adósságot halmozott fel, így nem engedhette meg magának, hogy a rendezvényre másfél-kétmillió forintot költsön. Sebián-Petrovszki László akkor azt mondta: a DK-nak egy hozzávetőlegesen 15 millió forintos kölcsöne van, a pártigazgató arról viszont nem nyilatkozott, azt mikor, honnan, kitől, milyen futamidőre vették fel. A DK 2015-ös harmadik negyedévi mérlegbeszámolójában szerepel egy 15 milliós, magánszemélytől kapott kölcsön, az idei költségvetésben pedig ugyanez a tétel „egyéb támogatás magánszemélytől” címen szerepel.

2013-ban volt, hogy még éjszaka is dolgoztak

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó