A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete
"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak.
2016. december 17. 09:01

A Bethlen Gábor Alapítvány „A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete” című könyvének ünnepélyes bemutatója, 2016. december 19-én hétfőn, 14.00 órakor lesz a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tanácskozó termében (1062 Bp. Andrássy út 100.).

Bevezetőt mond: Dr. Bíró Zoltán a RETÖRKI főigazgatója, a Bethlen Gábor Alapítvány kurátora.

A könyvről és a szoborállításról beszélnek: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a BGA Kuratóriuma elnöke, a Népfőiskola Alapítvány vezetője, a szoborállítás fővédnöke; Komlóssy József (Svájc) ny. erdőmérnök, az Európa Tanács, az ENSZ autonómia szakértője; Adorjáni László református lelkész, a Kolozsvár- Alsóvárosi (Kétágú) református templom lelkésze.

A könyvbemutatón részt vesznek: Péterfy László szobrászművész, a szobor alkotója; Nagy András grafikus, a könyv tervezője és a könyv két szerkesztője: Magyary Rozália és Bakos István a Bethlen Gábor Alapítvány kurátorai.

"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak. A szép kiállítású, színes kortörténeti kiadványt köszönetként készíttette az Alapítvány Kuratóriuma a közadakozásban részt vett szoborállítók tiszteletére. Teljes névsoruk az Aranykönyv 137-148. oldalán olvasható. Ez a nekik szánt könyvadomány - csakúgy mint a civil összefogás eredményeként megvalósított kolozsvári emlékjel -, a nemzeti szolidaritás és együttműködés karácsonyi üzenete.

Szeretettel hívjuk és várjuk a közadakozásban és a szoborállításban részt vett nemzettársainkat, akik tiszteletpéldányaikat helyben átvehetik. Az ünnepélyes könyvbemutatón szívesen látjuk a BGA, a kolozsvári szoborállítás és az Aranykönyv iránt érdeklődőket is.

gondola
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Fontos adóügyi könnyítésekről döntött az Országgyűlés
  Több lényeges adóügyi változtatásról is határozott az Országgyűlés, ezekről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a vállalkozások és a magánszemélyek meglehetősen nagy csoportját érintik, és egyszerre szolgálják a versenyképességet, a gazdaság újraindítását és a visszaélések visszaszorítását.
 • Kocsis Máté: „Nagy svindler” Gyurcsány Ferenc
  Nagy svindlernek nevezte Gyurcsány Ferencet a Fidesz frakcióvezetője, miután a DK elnökéről kiderült, hogy tőle függésben levő fiatalokkal akarta saját népszerűségét bizonyítani. Kocsis Máté már korábban is arra figyelmeztette az ifjú korosztályt, hogy keressenek rá, és meglátják, ki is az igazi Gyurcsány Ferenc. „Jó nektek, hogy titeket már nem vernek agyon, ha tüntetni mentek” – írta a kormánypárti politikus.
 • Az EU nem védi Európa déli határát a migránsok ellen
  A csempészhajók - szépítő kifejezéssel NGO-hajók - kiszolgálják az embercsempészeket, és taxiztatják a csempészésért vagyonukkal fizető, becsapott afrikaikat. Nem tudni, milyen érdekeltség bújik meg a háttérben, mert az Unió - ellentétben a józan ésszel - nem védi a kontinenst.
MTI Hírfelhasználó