Duray Miklós könyvbemutató lesz a Magyarság Házában
A RETÖRKI bemutatja: Duray Miklós: RENDSZERVÁLTOZÁS, RENDSZERVÁLTOZTATÁS, RENDSZERVÁLTÁS a Kárpát-medencében 1963-2015 című köteteit.
2016. november 7. 13:35

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt Duray Miklós: RENDSZERVÁLTOZÁS, RENDSZERVÁLTOZTATÁS, RENDSZERVÁLTÁS a Kárpát-medencében 1963-2015 című köteteinek bemutatójára.

Az Antológia Kiadó RETÖRKI könyvek sorozata újabb köteteinek bemutatóját: 2016. november 8-án, kedden 18.00 órakor, a Magyarság Háza – Corvin termében  (1014 Budapest, Szentháromság tér 6.) tartják. 

Köszöntőt mond: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A köteteket bemutatja: Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője és Németh Zsolt az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A köteteket méltatja: Maleczki József lektor. Moderátor: Szalai Attila a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum szakértője.

A könyvbemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

gondola
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Alapvető emberi jog a nemzeti önazonossághoz
  A fórum a térség államaiban élő 12 millió magyar ember választott képviselőinek reprezentatív politikai testületeként a tagok 94,44 százalékának, a külhoni tagok 100 százalékának támogatásával, ellenszavazat nélkül fogadta el a felhívást.
 • Pünkösd - Egység a sokféleségben
  A mai néppártban már elfelejtett régi kereszténydemokrata jelszó szerint az európai közösség: egység a sokféleségben.
 • Donald Tusknak még nincs elege Magyarország bírálásából
  Ezúttal nem vont párhuzamot Magyarország és a náci Németország között, de Donald Tusk immár sokadik alkalommal tett negatív megjegyzéseket Orbán Viktor miniszterelnökről a Respekt című cseh hetilapnak nyilatkozva. Az Európai Néppárt elnöke szerint kizárólag politikai értelemben van mondanivalója a magyar kormányfőnek, baráti módon már aligha. Tusk beszélt arról is: a Fidesz néppárti felfüggesztése, a párt „karanténja” akár hosszasan is elnyúlhat.
MTI Hírfelhasználó