Rendszerváltó Filmszemle lesz Lakiteleken
A Lakitelek Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, és a Dunaversitas Egyesület Rendszerváltó Filmszemlét hirdetett.
2016. november 5. 13:24

A szemle Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey Házában 2017. április 25-27. között lesz, melyre az alkotók pályamunkáit 2017. március 21-ig várják.

Pályázati feltételek: A versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról, minden egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű olyan alkotással, amely a magyarországi rendszerváltozáshoz vezető eseményt vagy eseményeket, magát a rendszerváltozás folyamatát vagy annak valamely jelentős mozzanatát, személyét mutatja be.

A filmeket az alábbi kategóriákban lehet nevezni: Korkép:filmszociográfia (maximum: 52 perc), Portré: (maximum: 26 perc), Film és társadalomtudomány: oral history/elbeszélt történelem (maximum: 45 perc)

A zsűri elnöke: dr. Bíró Zoltán a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója

A Rendszerváltó Filmszemle védnökei: Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Nemzet Művésze és Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke.

NEVEZÉSI DÍJ NINCS!

A szemle legjobb alkotásai díjazásban részesülnek! Fődíj: 1.000.000 Ft, ezen kívül számos különdíj vár még gazdára.

A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2017. március 21.

Az előzsűri időpontja: 2017. április 4-5. Helye: Lakitelek Népfőiskola. Az előzsűri döntéséről a pályázókat április 8-ig értesítik.

További részletek, valamint nevezési lap és tájékoztatás kérhető: NÉPFŐISKOLA ALAPÍTVÁNY, H-6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. Telefon: +36-76-549-049, e-mail: nfhalozat@nepfoiskola.lakitelek.hu vagy letölthető a Népfőiskola honlapjáról: www.nepfoiskola.lakitelek.hu

gondola
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó