Körúti robbantás: vége a hajtóvadászatnak?
Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.
Utoljára frissítve: 2016. október 19. 23:01
2016. október 19. 18:19

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Hírportálok értestülései szerint a Zala megyei Karmacson a délutáni órákban fogták el azt a férfit, akit a rendőrök elleni támadással gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség, az ORFK és a TEK, akik csütörtökön sajtótájékoztatón számolnak be a szerdai fejleményekről.

A TEK kora este sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést. Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.

Zalai merénylő?

Az Origo értesülései szerint a férfit egy zalai kistelepülésen fogták el, amelynek apja egykor független polgármestere volt. Mint azt írják: a férfi elfogásához egy közúti szondáztatás vezetett.

Délutáni elfogás

Korábban az M1 aktuális csatorna Híradója számolt be egy délutáni keszthelyi elfogásról, amelyben TEK-esek és rendőrök vettek körbe egy piros gépjárművet és egy fekete kabátos fiatalembert vezettek el bilincsben. Hivatalosan azonban még senki nem erősítette meg, hogy az elfogott férfi megegyezik-e a Teréz körúti robbantóval vagy kapcsolatba hozható-e a bűncselekménnyel, amelyben két rendőr sérül meg.

Konvojokról adtak hírt úton lévők

Már a délelőtt folyamán megjelent különböző internetes hírportálon, hogy TEK-es konvoj tart az M1-M7 kivezetőjén Balaton felé. Az M1 helyszíni tudósítója szerint fél hat körül zárták le a keszthelyi Borbás Vince sétányt és egy közeli házban fogtak el egy fiatalembert, akinek piros gépjárművét is átvizsgálják a rendőrök. A Balaton-parti Helikon Hotel és a városi strand közötti szakaszon egy autót vizsgálnak.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az útszakasz két végét polgárőrök, illetve a TEK egyenruhásai zárták le a forgalom elől. Sem gyalogosokat, sem járműveket nem engednek be az érintett útszakaszra, ahol több tucatnyi ember vizsgálja jelenleg is a piros színű, magyar rendszámú személyautót.

Teljesen lezárták az akció közvetlen környezetét

Az autók lámpáival megvilágított helyszínen néhány járókelő is felbukkant, de a lezárt terület közelébe senkit nem engednek.

Az M1 tudósítója szerint DNS mintákat és egyéb nyomokat is rögzít a rendőrség az autónál. Úgy tudni, hogy korábban a Teréz körúton is sikerült DNS mintákat találniuk a helyszínelőknek. A két minta összevetése akár perdöntő bizonyíték is lehet a bűnösség kérdésében.

Az ügyben holnap délelőttre ígértek sajtótájékoztatót.

----------------------------------------------------

Elfogta a TEK a feltételezett tettest

Az M1 a TEK-re hivatkozva közölte az információt.

Hasonlóképpen értesült a 24.hu és a Ripost hírportál is.

Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül.

Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.

-----------------------------------

Szerb állampolgár lehet a Teréz körúti robbantó

Jóval többet mondtam el a tanúkihallgatásomon, mint amit nyilvánosságra hoztunk – mondta a Magyar Időknek Valencsik Ferenc, a Privát Kopó internetes bűnügyi magazin főszerkesztője, miután szerdán délután fél háromkor befejeződött a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál (NVSZ) a három órás tanúkénti kihallgatása. Azért az NVSZ hallgatta ki az újságírót, mert a portál informátorának – annak elmondása szerint – az állítólagos robbantót egy rendőrségi fedett nyomozó mutatta be.

A főszerkesztő kérdésünkre azt mondta, azért tette közzé a szerb állampolgárságú, magyarul jól beszélő Teréz körúti robbantóról a cikket, mert a nyilvánosság az ő biztosítéka és védelme. – Ki véd meg engem, ha titokban átadom a befutott információkat és aztán azok a nevemmel együtt a rossz fiúknál landol? Tudunk nem egy ilyen esetről. Az NVSZ nyomozói egyébként korrektek és udvariasak voltak, érdekelte őket, amit mondtam. Többet nem tehetek közzé az ügyről – tette hozzá a főszerkesztő.

A Magyar Idők úgy tudja, az újságíró kihallgatásán a KNYF nyomozó ügyészei is részt vettek, és láthatóan felvillanyozták őket az ott hallottak. A Magyar IIdőknek  egyébként többen is úgy értékelték, hogy a szerb „kölyökarcú” vélt robbantó biztosan nincs Magyarországon. Még a merénylet éjszakáján távozott, a Népligetnél várhatta a társa, vagy egy fekete fuvarral a buszállomás mellől az M5-ösön hazatért a Vajdaságba.

MTI - Magyar Idők
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
  • Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból
    Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus egy friss nyilatkozata miatt. A Fidesz-alapító lapunknak az üggyel kapcsolatosan elmondta: az tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra.
MTI Hírfelhasználó