Orbán: új egységet a gazdaságban is
A magyar sikerekhez szükség van a magángazdaság szereplőire is, akikkel ezért megállapodást kell kötni a versenyképességről, mert fontos, hogy a gazdaságpolitikában is létrejöjjön az új egység.
2016. október 14. 08:13

Ezt jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

Magyarországon ma a kényszerbetelepítés megakadályozása a legfontosabb kérdés, erről kell most tárgyalni – reagált a miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában arra, hogy az MSZP elnöke az alkotmánymódosításról nem, minden egyéb kérdésben azonban szívesen tárgyal vele. Orbán Viktor a 180 percben hozzátette azt is, régen rossz, ha egy 3,3 milliós tömeg véleménynyilvánítása után bárkit győzködni kell.

Csak mi mertük

Egy egész Európát kínzó kérdésről van szó, de egyetlen helyen, Magyarországon volt mersze megkérdezni a kormánynak erről az embereket, a népszavazáson kifejezett akaratukat pedig teljesíteni kell – hangsúlyozta a miniszterelnök. Az alkotmánymódosítás szövegéről természetesen vitatkozni lehet és kell is, hiszen minden szövegnél van jobb, ezért indul meg hétfőn a vita a dokumentumról.

Új egység

Arra a felvetésre, hogy az Alapjogokért Központ felvetése szerint a szöveg esetleg még tovább is szigorítható lenne, a miniszterelnök azt mondta, ez egy technikai kérdés.

Magyarországon létrejött egy új egység, a kormánynak pedig az a kötelessége, hogy érvényt szerezzen az új egység akaratának – ismételte meg a miniszterelnök.

Csak önkéntesen

A magyar álláspont szerint pedig az identitáskérdéseket semmiféle külső erő nem érintheti, ha ugyanis ezt valaki megteszi, azt jelenti, hogy nem vagyunk urai saját sorsunknak. Magyarország véleménye továbbra is egyértelmű: csak önkéntes kvóták létezhetnek, és abban bízik, az Európai Bizottság belátja, az rossz döntést hozott, és visszalép a javaslatától. Több ország is így látja ezt, ám egyetértés máig nem alakult ki, úgy tűnik tehát, ez a vita Magyarországra vár – emelte ki a miniszterelnök.

Munkaalapú rendszer

Belpolitikai ügyekről szólva Orbán Viktor emlékeztetett: folyamatos és heves viták vannak arról, jó irányba tart-e a gazdaság, a hitelminősítők folyamatosa javuló véleménye azonban ezt eldönteni látszik. A cél továbbra is világos: egy munkaalapú gazdasági rendszer kell, amelynek lényeges eleme a teljes foglalkoztatottság. Ma már ott tartunk, hogy az elmúlt hat évben 660-670 ezer új munkahely keletkezett, az ígéret pedig 2010-ben egymillióról szólt, az esélyeim így nem rosszak – fogalmazott Orbán Viktor.

Még egy új egység

A sikerekhez természetesen szükség van a magángazdaság szereplőire is, akikkel ezért megállapodást kell kötni a versenyképességről az oktatás, a szakképzés dolgairól is, mert fontos, hogy a gazdaságpolitikában is létrejöjjön ez az új egység – jelentette ki a miniszterelnök.

Kossuth Rádió/180 perc
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó