Továbbra is rejtély az ENSZ-hátizsákok ügye
Az „ENSZ-kék” hátizsákok legutóbb a Belgrádból a magyar határra induló migránsmenetben is jelentős számban feltűntek.
2016. október 8. 12:19

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) Közép-európai Regionális Képviselete semmilyen formában nem kapott értesítést arról, hogy Ásotthalom polgármestere bármilyen ügyben kezdeményezte volna Montserrat Feixas Vihé régiós képviselő asszony vagy bármely más munkatársunk tanúmeghallgatását, illetve a szervezettel szemben bírság kiszabását – tájékoztatta a Magyar Időket az UNHCR regionális képviselete.

A Magyar Idők azt is megkérdezte: a menekültügyi főbiztosság milyen tájékoztató tevékenységet fejt ki az illegális bevándorlók között. Az ENSZ szakosított szerve tevékenysége kapcsán elmondta: alapvető feladataik közé tartozik a menedékkérők átfogó és pontos tájékoztatása arról, kik azok, akik számot tarthatnak a menekültstátusra, az adott országokban mik a menedékkérők lehetőségei, jogai és kötelességei.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan kerülhettek a határsértőkhöz UNHCR-logós hátizsákok. Erre azonban nem kaptunk választ. Az „ENSZ-kék” hátizsákok legutóbb a Belgrádból a magyar határra induló migránsmenetben is jelentős számban feltűntek.

Korábban a magyar Idők megírta: az ENSZ regionális menekültügyi főbiztosa, Montserrat Feixas Vihé tanúmeghallgatását kérte Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere a II. kerületi jegyzőtől szemetelés miatt. A településvezető azért kezdeményezte ezt, mert 150 ezer forintnyi bírságot szabott ki az ENSZ-re, amiért a szervezet logóival ellátott táskákat szórtak szét a szeméttel együtt migránsok a helység határában. A mezőőrök a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja által a bevándorlóknak készített tájékoztatókat is találtak az ENSZ-emblémás táskákban.

A II. kerület a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordult, ahonnan azt a választ kapták, hogy az UNHCR itteni képviselete és annak vezetője diplomáciai mentességet élvez.

magyaridok.hu
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Az EU nem védi Európa déli határát a migránsok ellen
  A csempészhajók - szépítő kifejezéssel NGO-hajók - kiszolgálják az embercsempészeket, és taxiztatják a csempészésért vagyonukkal fizető, becsapott afrikaikat. Nem tudni, milyen érdekeltség bújik meg a háttérben, mert az Unió - ellentétben a józan ésszel - nem védi a kontinenst.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
MTI Hírfelhasználó