Növelte előnyét a Fidesz–KDNP
.
A Nézopont Intézet szerint újra kétharmada lenne a kormánypártoknak.
2016. október 4. 09:00
Négy százalékponttal erősödött a Fidesz–KDNP tábora augusztushoz képest, a kormánypártokat így már a teljes felnőtt népesség 36 százaléka támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásából. A kvótareferendum előtt ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint a pártversenyt tehát továbbra is a Fidesz–KDNP vezeti.
A felmérésből az is kiderül, hogy a Jobbik egy százalékpontot vesztett, az eddigi 12 helyett már csak 11 százalékos a támogatottsága. Az MSZP változatlanul 10, a DK pedig 1 százalékpontos csökkenés után 6 százalékon áll. Az Együttel továbbra is 2, a Fodor Gábor vezette Liberálisokkal 1, míg az LMP-vel az augusztusi 4 százalék után a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál. A kutatás szerint most először a Kétfarkú Kutya Párt is elérte az 1 százalékot.
alap
A Nézőpont Intézet mérései szerint a listás eredményeket nézve a kormánypártok 49 százalékon állnak, míg a Jobbik 20, az MSZP 10, a DK 7, az Együtt 2, a PM és a Liberálisok 1-1, az LMP pedig mindössze 4, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon. Ebből az következik, hogy egy most vasárnapi választáson a kormánypártok újból kétharmados többséget szereznének.
magyaridok.hu
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó