Zavaros baloldali nyilatkozatok
A DK cáfolni igyekszik miskolci elnökének szavait
Tagadja a DK azt az információnkat, hogy a párt miskolci elnöke az avasi lakótelep üresen maradt lakásaiba költöztetne migránsokat. Sőt az eddig migránsbarát DK szóvivője, Gréczy Zsolt a Klubrádiónak arról beszélt, hogy pártja senkit nem kíván letelepíteni Magyarországon.
2016. október 1. 09:37

„Hírt hamisít a Magyar Idők – A kormány retteg a népszavazás érvénytelenségétől” – így reagáltak Gyurcsány Ferencék a Magyar Idők tegnapi cikkére. Ebben Tompa Sándor, a DK helyi elnöke, korábbi szocialista országgyűlési képviselő a Magyar Időknek azt mondta: felesleges táborokkal riogatni, Miskolcon sok az üres lakás, akár több száz embert is el lehetne helyezni a városban. A DK szerint Tompa „egyetlen szóval sem állította”, hogy menekülteket fogadna be Miskolcon. A párt közleményében úgy fogalmazott, hogy „a magyar jobboldal ma már olyan mélyre süllyedt a hírhamisítás bugyraiban, hogy arra Rákosi Mátyás is büszkén csettintene”. Tény ugyanakkor, hogy birtokunkban van egy olyan hangfelvétel, amelyből kiderül, hogy Tompa Sándor szerint sok az üres lakás Miskolcon – mivel nagy az elvándorlás –, ezért több száz jól képzett muzulmán migránst is simán elbír a város.

Tegnap ugyanakkor érdekes kijelentést tett a Klubrádiónak a DK szóvivője, Gréczy Zsolt. Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferencék mindig is migránsbarát álláspontot képviseltek, sőt tavaly novemberben egyenesen az Európai Unió által javasolt menekültkvóták támogatása mellett kezdtek aláírásgyűjtésbe. A párt alelnöke, EP-képviselője egy Facebook-bejegyzésében pedig szinte kérkedve írta: azért dolgozik Brüsszelben, hogy az unió megbüntesse Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba. „Követelni fogjuk a Bizottságtól, a Tanácstól, hogy mindazokat az államokat, kormányokat, amelyek nem kívánnak részt venni a közös európai politikában, nem akarnak részesei lenni az európai szolidaritásnak, nem akarnak részt vállalni a menekültügyi politikából, sújtsák megérdemelten szigorú szankciók” – tette egyértelművé Niedermüller Péter. Gréczy Zsolt most viszont a Klubrádióban kijelentette: pártja senkit nem kíván letelepíteni Magyarországon.

Tegnap beszámoltunk arról is, hogy az MSZP egyik miskolci önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán szerint kell a kerítés, úgy véli, őrültség ellenőrizetlenül beengedni idegeneket. Arról is beszélt, hogy a migránsok kezébe fegyvert kell adni, és vissza kell küldeni őket, hogy harcoljanak a hazájukért. Közölte azt is, hogy vasárnap elmegy szavazni, és nemmel voksol. Ezekről az állításokról szintén van hangfelvétel.

Magyaridok.hu
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Az orosz medve nem játék
    2021-ben Belaruszban egy olyan destabilizációs akció történt, amely meglehetősen hasonlított a 2014-es, kijevi forradalomnak nevezett puccsra. Az orosz vezetés most hamarabb ébredt, és gyorsan rea­gált. Fehéroroszország esetleges elvesztését konkrét nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelték.
  • Nemzeti Régészeti Intézetet alapítanak
    A kormány hosszas szakmai előkészítés és egyeztetés után döntött arról, hogy a Várkapitányság Régészeti és Tudományos Igazgatósága a Nemzeti Múzeum részévé váljon, így ismét az MNM végezheti a régészeti örökségvédelmi feladatokat a lelőhelyek felderítésétől a feltáráson és feldolgozáson át a közönségkapcsolatokig - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
MTI Hírfelhasználó