Zavaros baloldali nyilatkozatok
A DK cáfolni igyekszik miskolci elnökének szavait
Tagadja a DK azt az információnkat, hogy a párt miskolci elnöke az avasi lakótelep üresen maradt lakásaiba költöztetne migránsokat. Sőt az eddig migránsbarát DK szóvivője, Gréczy Zsolt a Klubrádiónak arról beszélt, hogy pártja senkit nem kíván letelepíteni Magyarországon.
2016. október 1. 09:37

„Hírt hamisít a Magyar Idők – A kormány retteg a népszavazás érvénytelenségétől” – így reagáltak Gyurcsány Ferencék a Magyar Idők tegnapi cikkére. Ebben Tompa Sándor, a DK helyi elnöke, korábbi szocialista országgyűlési képviselő a Magyar Időknek azt mondta: felesleges táborokkal riogatni, Miskolcon sok az üres lakás, akár több száz embert is el lehetne helyezni a városban. A DK szerint Tompa „egyetlen szóval sem állította”, hogy menekülteket fogadna be Miskolcon. A párt közleményében úgy fogalmazott, hogy „a magyar jobboldal ma már olyan mélyre süllyedt a hírhamisítás bugyraiban, hogy arra Rákosi Mátyás is büszkén csettintene”. Tény ugyanakkor, hogy birtokunkban van egy olyan hangfelvétel, amelyből kiderül, hogy Tompa Sándor szerint sok az üres lakás Miskolcon – mivel nagy az elvándorlás –, ezért több száz jól képzett muzulmán migránst is simán elbír a város.

Tegnap ugyanakkor érdekes kijelentést tett a Klubrádiónak a DK szóvivője, Gréczy Zsolt. Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferencék mindig is migránsbarát álláspontot képviseltek, sőt tavaly novemberben egyenesen az Európai Unió által javasolt menekültkvóták támogatása mellett kezdtek aláírásgyűjtésbe. A párt alelnöke, EP-képviselője egy Facebook-bejegyzésében pedig szinte kérkedve írta: azért dolgozik Brüsszelben, hogy az unió megbüntesse Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba. „Követelni fogjuk a Bizottságtól, a Tanácstól, hogy mindazokat az államokat, kormányokat, amelyek nem kívánnak részt venni a közös európai politikában, nem akarnak részesei lenni az európai szolidaritásnak, nem akarnak részt vállalni a menekültügyi politikából, sújtsák megérdemelten szigorú szankciók” – tette egyértelművé Niedermüller Péter. Gréczy Zsolt most viszont a Klubrádióban kijelentette: pártja senkit nem kíván letelepíteni Magyarországon.

Tegnap beszámoltunk arról is, hogy az MSZP egyik miskolci önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán szerint kell a kerítés, úgy véli, őrültség ellenőrizetlenül beengedni idegeneket. Arról is beszélt, hogy a migránsok kezébe fegyvert kell adni, és vissza kell küldeni őket, hogy harcoljanak a hazájukért. Közölte azt is, hogy vasárnap elmegy szavazni, és nemmel voksol. Ezekről az állításokról szintén van hangfelvétel.

Magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
  Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
 • Baloldali propaganda amerikai pénzből
  A Nyugati Pályán elnevezésű Facebook- és Instagram-oldalakat a Political Capital balliberális agytröszthöz kapcsolódó cég hozta létre és működteti – saját bevallása szerint – amerikai pénzből. Az oldalak azt az álproblémát járják körbe, amely szerint Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez akar-e tartozni.
 • A baloldal nemet mondott a családok támogatására
  A baloldal ismét nemet mondott a családok támogatására - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó