A DK szerint Orbánék robbantottak
A rendőrség vasárnap esti, hivatalos tájékoztatója előtt egyedül a DK szólalt meg a robbantás ügyében. Gyurcsány Ferencék közösségi oldalakra hivatkozva arról beszéltek, hogy „a népszavazás előtti utolsó, elkeseredett kormányzati akcióról volt szó”, illetve hogy „egy ilyen akció mögött akár Orbánék is állhatnak”. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár megdöbbentőnek és kifejezetten aljasnak nevezte a rendőrök ellen elkövetett támadást.
2016. szeptember 26. 09:32

A DK már vasárnap napközben azt követelte, hogy a kormány és a rendőrség délután hat óráig tisztázza, mi történt a Teréz körúton, és tájékoztassák a közvéleményt.

– Ha ezt nem teszik meg, a DK úgy tekinti, hogy a kormánnyal szemben gyanút megfogalmazó embereknek van igazuk, és kampánycélokat szolgálhatott az eset – mondta Kakuk György. A Gyurcsány-párt elnökségi tagja úgy fogalmazott: a sok hónapja tartó kormányzati gyűlöletkampány után sokan már nem tartják lehetetlennek, sőt inkább valószínűnek tartják, hogy egy ilyen akció mögött akár Orbánék is állhatnak. Kakuk hangoztatta, hogy ezt nem a DK állítja, hanem „ez az általános vélekedés a közösségi oldalakon”. Ezzel együtt a DK-s politikus saját Facebook-oldalán már a sajtótájékoztató előtt azt írta: „és meg merték csinálni”.

A Magyar Idők kérdésére, hogy miért nem várják meg a hivatalos rendőrségi tájékoztatást, mielőtt ilyen vádakat fogalmaznak meg, Kakuk azt hangoztatta: több mint tizenkét óra telt el az eset óta, a rendőrség azonban semmilyen konkrétumot nem mondott az ügyben, holott Nyugat-Európában egy-két órával egy robbanás után „már legalább nagy valószínűséggel meg tudják mondani, mi történt”.

Kakuk már pénteken arra szólította fel a Fideszt és a kormányt, hogy „ne szimuláljon terrortámadást és végképp ne hajtson végre semmiféle merényletet” annak érdekében, hogy a szavazók részt vegyenek a népszavazáson. A DK nem akar bombariadókat, „hamis vagy még inkább valós, kormány által megrendelt terrorcselekményeket” – fogalmazott.

Tuzson Bence megdöbbentőnek és kifejezetten aljasnak nevezte a rendőrök ellen elkövetett támadást. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár felhívta a figyelmet: az eddig megismert adatok alapján bárki célpont lehetett a rendőri állományból. Halász János, a Fidesz frakciószóvivője a Magyar Időknek úgy fogalmazott, most az a legfontosabb, hogy a rendőrség, a nyomozó szervek végzik a munkájukat, hogy kiderüljön, miként történt ezt a „galád cselekmény”.

– Egy politikai pártnak más dolga már nincs egy ilyen ügyben – hívta fel a figyelmet Halász János.

Hozzátette: a DK részéről súlyosan felelőtlen magatartás, „közszereplőhöz méltatlan viselkedés” azt sugalmazni, hogy a Fidesznek a történtekhez bármilyen köze lenne.

– A leghatározottabban visszautasítjuk ezt a feltételezést – hangsúlyozta a politikus.

Magyar Idők
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó