A megmaradás feltétele a nemzet egysége
A kormány álláspontja egyértelmű: Magyarország demográfiai egységének megőrzése a hosszú távú fennmaradás feltétele - jelentette ki Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.
2016. szeptember 24. 10:09

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének hódmezővásárhelyi csoportja által Maróth Miklós Széchenyi-díjas akadémikussal szervezett beszélgetésen kifejtette, történelmi tapasztalat, ha a Kárpát-medencében megváltoznak a demográfiai viszonyok, az csak a magyarok rovására történhet.

A politikus a népszavazási kampányban eddig tartott fórumainak tapasztalatait összegezve elmondta, az emberek érzik a veszélyét annak, miként lehet a két kultúrát összeilleszteni.

A miniszter úgy fogalmazott, érthetetlennek tartja, hogy Nyugat-Európa “föladta védekezési mechanizmusát”. A migrációs krízis jelenleg azért jutott viszonylagos nyugvópontra, mert Magyarország és még néhány másik állam lezárta határait és kerítést épített – tette hozzá.

Lázár János kiemelte, miközben Görögországot semmilyen szankció nem érte amiatt, hogy nem tartotta be a schengeni megállapodást, az unió határát kerítésépítéssel és napi 8 ezer katonával és rendőrrel védő Magyarország folyamatos fenyegetésnek és zsarolásnak van kitéve.

Maróth Miklós szerint az iszlám és a kereszténység viszonya aszimmetrikus: ha mi odamegyünk el kell fogadnunk az ő játékszabályaikat, ha ők idejönnek akkor is nekünk kell alkalmazkodni.

A Magyar Tudományos Akadémia korábbi alelnöke elmondta, az elmúlt évtizedekben óriási demográfiai robbanás ment végbe a Közel-Keleten, kilencszeresére növekedett a lakosság. Az emberek elindulnak Európa felé, mert nem tudnak megélni.

A professzor szerint valóban háború van azon a vidéken, a konfliktust azonban külső erők robbantottak ki. Szíriából milliók menekültek a környező szegény országokba – Jordániába, Libanonba, Törökországba -, ahol nemzetközi szervezetek támogatásaiból működő táborokba kerültek, de ezek a segélyek elapadtak, részben ezért keltek útra az emberek Nyugat-Európa felé.

Maróth Miklós hozzátette: az érkezők igen kis része menekül valóban a háború elől, ezért ki kell szűrni azokat, akik csupán haszonélvezői próbálnak lenni mások tragédiájának. Hangsúlyozva, ez nem irgalmasság kérdése, el kell dönteni balekok vagyunk, akit kihasználnak, vagy sem.

MTI
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
  • Olaf Scholz titokzatos pénzügyei (2. rész)
    Az ügy, amelybe a német kancellár belegabalyodott, vaskos adócsalás vagy inkább adólopás.
MTI Hírfelhasználó