Az igazság és a hit győzelmének könyvei
Emberek, akiket egymás felé a szívük vezet. Sorsok, amelyek nem a végtelenben kereszteződnek. Küzdelmek a sötétség ellen, a szeretet erejével. Történet, amit az örök remény éltet.
2016. szeptember 4. 18:31

A Sziklakórházban mutatták be szeptember 2-án Zsuffa Tünde A Híd közepén című új, történelmi regényét. A hidegháború idején játszódó történet az 1956-os forradalom hőseinek és a külföldre menekült magyaroknak állít emléket. Az író egy olyan kort és közeget mutat be, ahol a szerelemnek, az őszinteségnek, a becsületnek, éppen úgy fájdalmasan magas ára van, mint a hallgatásnak, vagy magának az életnek.

A szerző Angyal a földi pokolban című könyvében megismert cselekményének méltó folytatásaként vetette papírra legújabb regényét. Az 1956 és 1980 között játszódó, ismert világpolitikai események köré épülő történetben Balázsovich Antóniának, Horthy Miklós testőrparancsnokának a lánya és a korábbról ismerős karaktereknek ezúttal olyan harcokban kell helytállniuk magukért és egymásért, melyekben a béke illúziója mögé bújva leselkedik rájuk az igazi veszély.

A szereplőket állandó megfigyelés, zaklatás és ellehetetlenítés teszi próbára Ausztria Magyarországhoz ezer szállal kötődő, ám mégis teljesen más világában.

A Híd közepén című regény híven tükrözi az íróelőző regénye alapján megismert személyiségének két alappillérét: a szókimondást kényes történelmi kérdésekben, illetve a mélyről fakadó hit megélését a mindennapokban.

A hosszú évek óta Ausztriában élő Zsuffa Tünde hitelesen önti szavakba az érzést, amikor úgy fogalmaz: „A honvágyat nem lehet feldolgozni. Az otthonom ott van, ahol a családom, de a hazám az, ahol a szívemet hagytam.” 

gondola
  • 1956 kommunistáinak leszármazottai itt élnek közöttünk
    Soltész Miklós 1956 kommunistáinak leszármazottjairól: „Szemeket lövettek ki, békés tüntetőkre és ünneplőkre támadtak" - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: ők azok, akik rabosítottak fiatalokat, egzisztenciájukban megfenyegették őket, jogalap nélkül kutattak át autókat és otthonokat.
  • Az Elk*rtuk a múlt részévé tette 2006-ot
    Nagyon sok színész jött a toborzásra, komoly volt az érdeklődés, többen igényelték is a mélyebb beszélgetést a film tétjéről, súlyáról, hatásáról, a művészeti közegben várható utóéletről. Nem kellett kompromisszumot kötniük, nem volt olyan, aki elállt volna a feladattól, végül minden szerepet az játszott el, akit egyébként is kiválasztottak – mondta Helmeczy Dorottya.
  • Erősítik a V4-országok felsőoktatási együttműködését
    Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a tárca és a Széchenyi István Egyetem szervezésében megvalósult V4-es felsőoktatási csúcstalálkozón angol nyelvű beszédében azt mondta, a felsőoktatás terén a V4-országok között jó az együttműködés, ugyanakkor lehetne jobb is. Ennek érdekében a magyar V4-elnökség ideje alatt célkitűzés, hogy az egyetemek kapcsolatait erősítsék.
MTI Hírfelhasználó