Nemmel szavazok októberben
A kint dolgozó magyarok is tisztában vannak azzal, hogy a kvóta szerinti tömeges betelepítés az ő munkalehetőségeiket is veszélybe sodorná.
2016. szeptember 2. 10:53

Egész Európa jövője szempontjából alapvető fontosságú, hogy október 2-án minél többen, vagyis a szavazásra jogosult lakosság minél nagyobb számban menjen el szavazni, és nem szavazatával utasítsa el az Európai Unió és a Merkel német kancellár asszony által diktált kvóták alapján történő kötelező betelepítést.

A Jobbik, az MSZP és az LMP szerint esélyegyenlőséget sért a választójogi törvénynek az az előírása, hogy a külföldön dolgozó, magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgárok miért csak tartózkodási, illetve ideiglenes lakhelyük magyar külképviseletén, nem pedig levélben szavazhatnak. A választójogi törvénynek a levélben történő szavazási lehetősége kiterjesztésére irányuló módosítása érdekében a fenti három párt által összehívott rendkívüli országgyűlést a kormányoldal bojkottálta. Így a módosítási törekvés sikertelen maradt. A három ellenzéki párt szóvivői és vezetői ezt úgy értékelték: a kormánykoalíció fél, hogy a külföldön dolgozó magyar vendégmunkások az igen megjelölésével fejeznék ki elégedetlenségüket a kormány gazdaság-, bér-, és foglalkoztatáspolitikájával szemben. Ez az ellenzéki álláspont merőben hamis és félrevezető. A kint dolgozó magyarok is tisztában vannak azzal, hogy a kvóta szerinti tömeges betelepítés az ő munkalehetőségeiket is veszélybe sodorná.

A kormánykoalíció nem ettől fél, hanem attól, hogy a levélszavazatokat manipulálnák, miként ez az osztrák elnökválasztáson megtörtént. Az osztrák alkotmánybíróság emiatt semmisítette meg a köztársaságielnök-választás második fordulójának eredményét és írta elő a második forduló megismétlését. A magyar kormánykoalíció félelme ezért a levélszavazatokkal kapcsolatosan jogos. A három ellenzéki párt álláspontja emiatt teljesen megalapozatlan üres frázis és demagógia. Csak azon csodálkozom, miként tudott ehhez csatlakozni a Jobbik, amelyik ugyanúgy a kötelező kvótaelosztás ellen van, miként a kormánykoalíció.

A továbbiakban néhány kényes kérdést kénytelen vagyok érinteni. Az európai zsidóságra a muszlim migráció kifejezetten veszélyes. Konrád György (aki maga is végigélte a hitleri időszak zsidóüldözéseinek borzalmait) jogosan tart attól, hogy az Európába egyre nagyobb számban érkező migránsok között megbújó szélsőséges zsidógyűlölő muszlim terroristák a zsidó intézményeket és a zsidó lakosságot veszik majd célba. Apám 1944-es zsidómentő tevékenysége miatt elnyerte a Világ Igaza címet. Testvéreimmel együtt tiszteletbeli tagjai vagyunk a Szombathelyi Zsidó Hitközségnek, amellyel tartjuk a kapcsolatot, és az ott kapott információk szerint a bevándorlás kezdete óta a helyi hitközségi élet elnehezedett. A hitközség tagjai a bizonytalanság miatt meghúzódnak. Soros György nyílttársadalom-mániája és -mozgalma tönkreteszi az európai és a magyar zsidóság életét, mert félelmet gerjeszt. Ez a félelem nem alaptalan. Belegondolni sem jó, mi lenne akkor, ha a Juncker–Merkel és a csatlósaik által diktált kötelező betelepítéssel a jelenleg még muszlim vallású kisebbség számottevően megszaporodna és túlsúlyba kerülne.

Problematikus a katolikus egyház vatikáni hozzáállása a migránskérdéshez. Hierarchikusan felépített szervezete élén most Ferenc pápa, a korábbi argentin prímás érsek van, aki érthetetlen módon az erőszakos, folytatólagos és korlátlan európai migránsbefogadás mellett áll ki. Elfogadhatatlan az a kijelentése, amely szerint minden migráns „Európa számára ajándék”, és hogy minden plébánia fogadjon be migráns családokat. Éppen a Magyar Idők adta hírül, hogy egy dél-németországi plébánia befogadott migránsokat, akik a papi vendégszeretettel visszaélve a maguk módján uralni kezdték a helyzetet, és csak rendőri segédlettel sikerült őket – nagy nehezen – eltávolítani a plébániáról. Érdekes, hogy Ferenc pápa és a Vatikán részéről nem hangzott el komolyabb elítélő nyilatkozat és egyértelmű nemzetközi lépésre irányuló felhívás sem, amikor húsz kopt keresztényt fejeztek le az ISIS hóhérai. Egy katolikus egyházfőtől furcsa, hogy nem tesz különbséget kopt keresztény és muszlim migráns között, amikor az előbbi többszörös veszélynek van kitéve hazájában, mint az utóbbi.

Azt javaslom a balliberális ellenzéknek is, hogy az október 2-i népszavazáson a nem karika beikszelésével szavazzon. Különben könnyen előfordulhat ugyanis, hogy egyszer csak a saját tulajdonú vagy éppen bérbe adott lakásukba, nyaralójukba nagyszámú muzulmán család költözik be önkényesen, az Európai Bizottság határozatára hivatkozva. És ami a lényeg: ha netán egyszer egy kötelező kvótát elfogadna Magyarország, mindenki tisztában lehet azzal, hogy azt egy sor további követné, és sosem lenne ebben megállás, hiszen immár milliók kényszerű letelepítéséről van szó. Mindezt figyelembe véve a józan ész is azt diktálja, hogy el kell menni október 2-án szavazni és a nemre adni voksunkat.

Remélhetőleg más tagállamok is követni fogják példánkat, és Európa identitása így megmarad.

A szerző a jogtudomány akadémiai doktora, a Professzorok Batthyány Körének tagja

Prugberger Tamás, Magyar Idők
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Baloldali tömb formálódik Gyurcsány Ferenccel szemben
  Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.
 • Jakab Péternek arra sincs energiája, hogy a Facebookon politizálgasson
  Élesen bírálta a Siófokon kétnapos éhségsztrájkba kezdő Jobbik-alelnököt Varga-Damm Andrea. A független képviselőnek a párt elnökéről sincsen jó véleménye. Jakab Péter féléves működését magunk is mérlegre tettük. Az egykori szóvivő könnyűnek találtatott, az alpári parlamenti felszólalások mögött egy lagymatag politikus bújik meg.
 • Nagy baj van Amerikában
  A vélemények egy-egy okot neveznek meg a konfliktus forrásaként, elhanyagolva a probléma sokszínűségét.
MTI Hírfelhasználó