Erősödött a Fidesz
Jobbik–MSZP-párharc
A Fidesz szavazóinak aránya a májusi mélypont után újabb egy százalékpontot növekedve 24 százalékos – derül ki a Publicus Intézet augusztus 11. és 16. között, ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából végzett el.
2016. augusztus 29. 12:30

A kormányzó párt támogatóinak aktivitása a hónapban emelkedett, rájuk hatással van a népszavazási kampány. Az MSZP tábora öt hónap után egy százalékpontot csökkent, így 11 százalékon áll. A párt szavazóinak aktivitása viszont most növekedett, és újra ők a legaktívabbak. Az MSZP az összes megkérdezett körében hibahatáron belül maradva, de továbbra is megelőzi a Jobbikot. A radikálisok támogatóinak száma ebben a hónapban újabb egy százalékpontot csökkent, új mélypontot elérve 10 százalék. A párt szimpatizánsai továbbra is a legkevésbé aktívak, csupán 63 százalékuk menne el szavazni.

A biztos szavazók körében ezzel éppen hibahatáron van a Jobbik lemaradása az MSZP-hez képest. A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejelentett távozása nincs hatása a támogatottságra. A DK támogatóinak száma nem változott, továbbra is 3 százalék. Az Együtt, a PM és az MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

Folytatódik az elmúlt fél évben tapasztalt küzdelem a második helyért, ahol az MSZP az összes megkérdezett körében hibahatáron belül, de folyamatosan megelőzi a Jobbikot. A Jobbik vezetőcseréi nem hoztak érdemi változást a párt támogatottságában.

Magyar Idők
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
 • Szijjártó: FARE önkéntes munkásőrök csoportja
  Szijjártó Péter nonszensznek nevezte a szervezet tevékenységét, és reményét fejezte ki, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke „megszabadítja az európai futballt ettől a munkásőr-szervezettől, mert ezek csak bajt okoztak, meg bajokat is fognak okozni”. „Jól látszik, hogy fogalmuk sincsen a világról, és halvány fogalmuk sincsen a magyar történelemről” – emelte ki.
MTI Hírfelhasználó